Станислав Балабанов: Искаме преговорите да се случват пред очите на обществото

0
Балабанов критикува загубата на време и средства за избори без конкретни резултати
Балабанов критикува загубата на време и средства за избори без конкретни резултати

Балабанов критикува загубата на време и средства за избори без конкретни резултати

В условия на продължаваща политическа криза в страната, партия "Има такъв народ" (ИТН) предложи нов подход за разрешаването ѝ, включващ създаване на експертен кабинет и провеждане на преговори с другите политически партии. В ефира на предаването "Здравей, България" по NOVA Станислав Балабанов от ИТН изрази мнението, че текущата ситуация е неясна, но подчерта необходимостта от конструктивни преговори за намиране на решение.

Нищо не е ясно в този момент. Ако беше ясно, процесът щеше да е напълно блокиран“, заяви Балабанов, подчертавайки, че партията му има желание да седне на масата за разговори с другите политически формации, за да се намери изход от политическата криза. Според него, преговорите трябва да се проведат пред очите на обществото, за да се гарантира прозрачност и доверие.

Балабанов изрази критика към някои политически лидери, които според него използват реторика, която създава усещането за безнадеждност. Той заяви, че е абсурдно да се губят месеци и финансови ресурси за провеждане на нови избори, когато важните въпроси за страната могат да бъдат решени още сега.

ИТН предлага преговорите да се водят на база на конкретни приоритети и закони, като тези приоритети да бъдат фиксирани със срокове за изпълнение. „Сядаме на масата, за да видим имат ли припокриване и пресечни точки по приоритети, които са адски важни за държавата“, поясни Балабанов, добавяйки, че партията му няма да настоява за конкретни личности на ръководни позиции, а ще търси съгласие по програмата.

ИТН подчертава, че всички преговори трябва да бъдат публични, за да се избегнат подозрения за тайни договорки. „Ние се отзовахме на поканата на ГЕРБ и на ПП - ДБ. Ако срещите се излъчваха, така както ще се излъчват и срещите на ИТН, щяхте да останете приятно изненадани от начина, по който експертите от групите си комуникират“, каза Балабанов. Той даде пример с експертите на ДБ по антикорупционното законодателство, с които не са имали много различия.

На този етап ИТН остава твърдо в позицията си да продължи с преговорите, като се надява, че обществото ще подкрепи техния подход за прозрачност и отговорност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    До ДеБил-ПеПеругата под номер...
    Виж сега,плужеко бесарабски - факт е,че по жалка и долна корумпирана сган от твоите ДеБил-ПеПерастки господари няма.Достатъчно доказателства има вече - снимки с контрабандисти,пачки с пудели,фалшификации на официални документи и убийство на пътя съпричинено от Простото и Цицин.Ти си една жалка наркоманизирана отрепка,която кисне нон стоп в този сайте,пише под 100 различни никнейма,но е толкова тъп (подобно на вожда си Кирчо Простото),че веднага се познава кой е.ХарварТ или по скоро помощното училище към него за умствено изостанали ДеБили е това,което са завършили Простото и Ококореният пишколап.
  • 0
    4
    потрес Ν 3
    Жалко чалгарско нищожество, слузест 'червей, изпълзял от сарайските ливади! Много си жалко бе, нищожество, и много смешно! Простак Хаджи Тошко Африкански и клептомана Балабана, ниощжество чалгарско Ν 3, и срещу Кирил Петков да тичат, няма да го стигнат! Защото, чалгарско нищожество, дето директно си взел назаем мръсния език на Африканското шимпанзе Тошко, Кирил Петков е завършил с отличие "Харвард", нищожество чалгарско и червей сарайски! А "Харвард " съвсем не е милиционерската школа в Симеоново! Едва ли ти е станало ясно, ти си много тъп и много прост, ама все пак, да го имаш за сведение!
  • 1
    3
    потрес!
    И все пак истината е,че по долна,гнусна,продажна и корумпирана мръсна сган от ДеБил-ПеПерастите няма! Простото и Ококореното са мошениците,които се надупиха на ДПС и ГЕРБ като преди това лъгаха безмозъчния си третополов електорат,че щели да се борят с мафията! България ще стане нормална държава,когато гнусната ДеБил-ПеПерастка сган бъде изрината и изхвърлена на боклука,където отдавна и е мястото! Нека да го направим на следващите избори и тази измет да си получи заслуженото!
  • 1
    2
    Читател
    Ако върнем летата не много назад,ще видим и чуем, как този Станьо Б. беден на мислите субект, злословеше по адрес на президента Радев.Вчера групата на Слави,с прав ъгъл на телесата си,поеха мандата от държавният глава! Мандат, който ще покаже на обществото ни,че все още са живи. До кога,ще видим!
  • 1
    1
    потрес!
    Не! Българската политическа история не познава по-голяма наглост, по- голямо безочие и по- отвратителен цинизъм от "политиците-депутати" на ИТН (Има Такива Наглеци)! По нареждане на ортака им от СИК - Банкя и на саарйския архитект на чалгарската им сбирщина - агент Сава, най-успешният проект на КГБ и ДС, подготвян от години и за години напред, Сакатото учиндолско нищожество, което не може да стои изправено на краката си, нареди на Хаджи Тошко Африкански и Балабана Джебчията, така да се каже - лицата на чалгарската сбирщин,а да свалят работещо правителство! И те изпълниха заповедта, че и много се фукаха за този позор, който представяха за "подвиг" и за доброто на България! После, в съдружие с вечния им ортак - мутрата от СИК и Делян Пеевски, свалиха още две правителство! Така че, българи, не вярвайте на чалгарската сбирщина! Точно тази сбирщина носи вината за безпрецедентната политическа криза в държавата, точно Простак Хаджи Тошко Африкански с каруцарския си и просташки език, имерзавеца на снимката, викат му Балабана Джебджията, защото е клептоман, пребърква джобовете на околните и каквото намери го размахва по телевизиите! И можете ли да си представите по-голяма мерзост?! След кофите помия от сарайскатааакнализация, които и двамата хубавци на Сакатия учиндолец изливаха по лидерите на ДБ и ПП, както и по други депутати и политици, несъгласни с унизителното им роболепие пред пРезидента, разбирай - пред кремълстото чудовище, та след просташките и грозни обиди, от които би се засрамил и циганин-каруцар във Факултето", Тошко Африкански, той май вчера се изкъпа, и клептомана Балабана ги "канят" на масата за преговори, за да "спасяват" България и да правят правителство! Не, поръчкови чалгари, няма да стане! Бягайте да обадите на благодетеля ви - националния предател Радев, когото Путин назначи за "Български"" президент, като изпрати Решетников да уреди въпроса с Курнела от село Крушовица, та бягайте да обадите на началника си, че планът му вече е провален! Прокремълско правителство в България няма да има бе, чалгари и пРезиденте, не го ли разбрахте?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари