Румен Гайтански след ареста: Това е политически спектакъл

0
Бизнесменът отрича обвиненията и критикува медийната кампания срещу него
Бизнесменът отрича обвиненията и критикува медийната кампания срещу него Снимка: БНТ

Бизнесменът отрича обвиненията и критикува медийната кампания срещу него

Бизнесменът Румен Гайтански реагира за първи път след ареста си и обиските, свързани с разследването срещу него. Чрез адвоката си Константин Симеонов, Гайтански разпространи писмо до медиите, в което категорично отрича всички обвинения.

В края на август Софийският апелативен съд реши, че Гайтански трябва да остане в ареста, като той е обвинен за подбудителство по разследването за предоставен кредит от Българската банка за развитие на стойност 148,5 милиона лева. Бизнесменът бе задържан след като сам се предаде на органите на реда.

Гайтански подчертава, че обвиненията срещу него са политически мотивирани. „Не виждам какво друго освен актуалната политическа обстановка може да предизвика тези обвинения срещу мен и другите замесени лица. Тази акция се проведе през август, когато очевидно търсят внимание“, пише той. Гайтански допълва, че медии, изпратени от неназовани лица, показват автомобили, които му принадлежат, но нямат отношение към разследването.

В писмото си той уверява, че не е имал намерение да се укрива и че е бил изненадан от събитията. „Бях шокиран, когато нахлуха и иззеха автомобили, които нямат връзка с обвиненията“, заявява бизнесменът. Гайтански добавя, че от момента на обвинението срещу него, той и семейството му са подложени на ежедневни обиди и неверни твърдения, целящи да създадат „зрелище“.

Не съм виновен за това, в което ме обвиняват, но истината ще излезе наяве в съда. Въпреки това, на мен и семейството ми е нанесена огромна несправедливост, която е непоправима“, категоричен е Гайтански.

Освен него, по случая обвиняеми са и бившият изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев и Иван Георгиев, представител на фирмата „Роудуей кънстракшън“, която е получила кредита. Мавродиев е обявен за национално издирване от Комисията за противодействие на корупцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари