Румен Гайтански отново обжалва задържането си

0
"Вълка" настоява за по-лека мярка за неотклонение
"Вълка" настоява за по-лека мярка за неотклонение

"Вълка" настоява за по-лека мярка за неотклонение

Бизнесменът Румен Гайтански отново обжалва задържането си по делото за кредит от ББР.

Продължава съдебната сага около разследването за отпуснат от Българската банка за развитие (ББР) кредит в размер на 148,5 милиона лева. Бизнесменът Румен Гайтански, известен с прякора "Вълка", за пореден път оспорва наложената му мярка за неотклонение, настоявайки за по-лека такава, информира NOVA.

Обвинения и позиция на Гайтански

Гайтански е обвинен като подбудител в случая. На предишното заседание пред Апелативния съд той категорично отхвърли обвиненията, определяйки ги като "скалъпена работа". Бизнесменът беше задържан, след като в средата на август сам се предаде на правоохранителните органи.

Други обвиняеми по делото

Освен Гайтански, по случая са повдигнати обвинения и срещу други лица. Сред тях са бившият изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев и Иван Георгиев, който е представител на фирмата, получила въпросния кредит.

Предстоящо съдебно заседание

Предстои ново съдебно заседание, на което ще бъде разгледана молбата на Гайтански за промяна на мярката му за неотклонение. Очаква се съдът да се произнесе относно аргументите на защитата и обвинението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари