Роботът "Кети" - новият помощник в ресторантьорския бизнес

0
Иновативната технология бе представена на изложение в курортния комплекс "Свети свети Константин и Елена"
Иновативната технология бе представена на изложение в курортния комплекс "Свети свети Константин и Елена" Снимка: БНР

Машината може да носи до 10 килограма товар

На изложение в курортния комплекс "Свети свети Константин и Елена" край Варна беше демонстриран иновативен робот, който може да обслужва клиенти в ресторанти и да подпомага работата в супермаркети.

Технологични възможности

Представителят на фирмата-разработчик Станил Маринов представи робота на име "Кети" и неговите възможности. "Този робот се казва "Кети", а неговата функция е да промотира и да доставя. Всяка една тава може да поеме тегло до 10 килограма за доставка, а това улеснява работата в супермаркети и ресторанти", поясни Маринов, предаде БНР.

Начин на работа

За функционирането на робота е необходимо предварително картографиране на работното пространство. "Нашата идея никога не е била да заместим човешката ръка. Работата в сектора на туризма е много натоварена, искаме да помогнем", сподели Маринов.

Системата работи чрез номериране на масите, като роботът се ориентира чрез лазерни сензори, които заснемат траекторията на движение. След като сервитьорът въведе поръчката в системата, роботът автоматично открива съответната маса и доставя храната с лице към клиентите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари