РИОСВ - Русе състави актове на общините Дулово и Ситово

0
През август са издадени седем акта, като санкциите надвишават 28 000 лева
През август са издадени седем акта, като санкциите надвишават 28 000 лева Снимка: Dunavmost

През август са издадени седем акта, като санкциите надвишават 28 000 лева

През август експертите на РИОСВ - Русе са съставили седем акта за установени административни нарушения на юридически лица.

Три от тях са свързани с нарушения на Закона за управление на отпадъците, сред които липса на водене на отчетност и неуведомяване на системата НИСО за движение на моторни превозни средства, излезли от употреба. Още два акта са издадени на общините Дулово и Ситово за нарушения на Закона за водите. Нарушенията са свързани с изхвърляне на отпадъчни води в нарушение на индивидуалните емисионни ограничения, предвидени в разрешителните за заустване. Останалите две дружества са санкционирани по Закона за шума в околната среда и Закона за лечебните растения.

Директорът на РИОСВ - Русе е наложил седем наказателни постановления на юридически и физически лица, с глоби и имуществени санкции на обща стойност 28 300 лева. В резултат на наложените глоби и санкции са събрани 800 лева, а по еднократни и текущи санкции, свързани със замърсяване на околната среда (по чл. 69 от ЗООС), са събрани 7 814,69 лева. От събраните суми през юли, през август на общините са преведени 6 827,30 лева, като най-голяма сума е получила Община Силистра – 4 695,20 лева.

Общо проведените проверки през август са 146, като 86 от тях са планови, а 60 – извънредни. Проверени са 115 обекта, а на 78 от тях са издадени предписания за отстраняване на констатирани нарушения на екологичното законодателство.

Месечната справка за контролната дейност е достъпна на интернет страницата на РИОСВ - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Една патка
    Госпожа Милкова смени ли си електронната поща или е старата и, с фамилията Пънкова?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари