Рекорден трафик на Дунав мост: 40% ръст през лято 2024

2
13 000 автомобила дневно преминават през моста в средата на август
13 000 автомобила дневно преминават през моста в средата на август Снимка: БГНЕС / Архив

13 000 автомобила дневно преминават през моста в средата на август

Трафикът на Дунав мост при Гюргево отбелязва значителен ръст това лято.

Граничният контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Дунав мост при Гюргево регистрира впечатляващо увеличение на трафика през настоящия летен сезон. Според информация, предоставена от главен комисар Виорел Киран – началник на Окръжен инспекторат на гранична полиция – Гюргево, потокът от преминаващи превозни средства е нараснал с 40 процента в сравнение със същия период на миналата година.

На съвместна пресконференция с директора на Регионална дирекция "Гранична полиция" в Русе Димитър Чорбаджиев, главен комисар Киран разкри, че пиковият период е бил между 15 и 19 август. През тези дни през ГКПП-то са преминавали средно по 13 000 леки автомобила дневно.

"Работихме заедно с българските колеги през този летен период, който беше много напрегнат и затова заедно ще представим трафика на границата. Специално за този период бяха ремонтните дейности на Моста на дружбата (Дунав мост) и колкото и да се борехме и колкото и да се опитвахме да има повече гранични полицаи, както румънски, така и български, на граничните пунктове и на моста, работите по моста наистина забавят малко трафика. Имаше дни, в които времето за изчакване беше до два часа", сподели главен комисар Киран.

От своя страна, Димитър Чорбаджиев потвърди значителното увеличение на туристическия поток през границата в сравнение с предходната година. "През този летен сезон имаше проблеми, защото се увеличи автомобилният трафик, тази година повече туристи минаха през границата ни и в двете посоки. На 8 септември, когато приключи летният сезон, имаше 6800 автомобила при 5400 регистрирани през миналата година", информира директорът на Регионална дирекция "Гранична полиция" в Русе.

Важно е да се отбележи, че на 10 юли тази година започна мащабен ремонт на 70-годишния Дунав мост при Русе. Очаква се строителните дейности да продължат две години, което неминуемо ще оказва влияние върху трафика в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Такса мост
    Всеки сам може да си сметне за какви колосални суми такса мост на ден става въпрос. Таксите за леки автомобили и камиони ги има в нета официално. По броя на автомобили и камиони, излиза огромна аума на ден, Седмица и месец. За няколко моста да се построят до този.
  • 3
    1
    ...
    Така нареченият "ръст", не е никакъв ръст, просто трафикът от укронацистки стари, мизерни камиони плюс бомбите, които им носят ни разказват играта не само на моста, но и по улиците. Карат като първи мародери, често и солидно пияни на всичкото отгоре нямат дигитални тахографи, бършат си гъза със шайбите и започват чисто нови работни седмици. Затова излиза този увеличен трафик. Когато украинските и молдовските маймуни стояха далеко от ЕС всичко беше направо песен, сега е нетърпимо.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари