Реджеп Ердоган: Израел извършва геноцид в Ливан

0
Ливан и ливанският народ са последната мишена на политиката на геноцид, окупация и инвазия, провеждана от Израел от 7 октомври насам
Ливан и ливанският народ са последната мишена на политиката на геноцид, окупация и инвазия, провеждана от Израел от 7 октомври насам Снимка: Реджеп Ердоган / Facebook

Ливан и ливанският народ са последната мишена на политиката на геноцид, окупация и инвазия, провеждана от Израел от 7 октомври насам

Турция обвинява Израел в "геноцид" след смъртта на лидера на Хизбула.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи остри критики към Израел, обвинявайки го в извършване на "геноцид" в Ливан. Това изявление идва след потвърждението за смъртта на Хасан Насрала, ръководител на Хизбула, заедно със стотици други жертви при израелските въздушни удари през изминалата седмица.

В социалната мрежа Facebook, Ердоган изрази своето възмущение, заявявайки: "Ливан и ливанският народ са последната мишена на политиката на геноцид, окупация и инвазия, провеждана от Израел от 7 октомври насам."

Турският лидер подчерта, че "Никой човек със съвест не може да приеме, извини или оправдае подобно клане", призовавайки за незабавно прекратяване на това, което той определи като "безсмислени" опити на Израел да разшири конфликта в региона.

Важно е да се отбележи, че Ердоган не спомена директно смъртта на Насрала в своето изявление, но коментарите му ясно се отнасят към последните събития в Ливан.

Тези обвинения не са изолиран случай. От началото на конфликта в Газа на 7 октомври 2023 година, турският президент многократно е използвал термина "геноцид" за описване на действията на Израел в региона.

Конфликтът започна с безпрецедентна атака на палестинската групировка Хамас срещу Израел, при която, според данни на Агенция "Франс Прес" (АФП), базирани на официална израелска информация, са загинали 1205 души, предимно цивилни. В това число влизат и заложници, убити в плен. От общо 251 заложници, отвлечени от бойците на Хамас, 97 все още се намират в Газа, като според израелските военни 33 от тях вече не са между живите.

В отговор на тази атака, Израел предприе мащабна военна офанзива в Газа. Според министерството на здравеопазването в контролираната от Хамас територия, жертвите от израелските действия възлизат на най-малко 41 586 души, като мнозинството от тях са цивилни. Организацията на обединените нации (ООН) е потвърдила достоверността на тези данни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    **************************************************************************************
    Има ли още някой, който не е убеден, че Адолф е бил прозорлив, далновиден и адски прав относно мръсните чифути?
  • 2
    3
    хи, хи,
    Монката леви, той сара, той и антон пак се е възпалил!😁😁😁 Монка, айде барем смени малко речника, пообогати го така да се каже! А, и се научи най-сетне да ползваш „Ъ„ а не „ь„😜
  • -3
    2
    Sara
    Браво на Израел..!!!!Сега наред са хутите,и Башар Асад,сирийския диктатор,да не подберат и турския султан,пьрвобитен простак.Мрьсни турци, дрипльовци.
  • 8
    1
    45hg45h4e5h
    края на сатанниските чифути терористи наближава - скоро пак ще останат без държава и ще бъдат гонени от всякъде и няма на кого друг да се сърдят освен на себе си
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари