Проверяват преизбирането на Николас Мадуро

1
Върховният съд ще провери дали публикуваните данни са достоверни
Върховният съд ще провери дали публикуваните данни са достоверни

Върховният съд ще провери дали публикуваните данни са достоверни

Три седмици след проведените президентски избори във Венецуела, страната остава в състояние на политическа несигурност, докато споровете около легитимността на изборните резултати продължават да ескалират. Президентът Николас Мадуро бе обявен за победител с 52% от вота, но опозицията продължава да оспорва това решение, твърдейки, че истинският победител е техният лидер, съобщи NOVA.

Членове на Върховния съд на Венецуела предприеха действия за проверка на резултатите от вота. Те посетиха Националния избирателен съвет в столицата Каракас, където заедно с международни наблюдатели започнаха сравняване на извадка от физическите резултати с тези в електронната база. Тази стъпка има за цел да установи дали обявените резултати отговарят на реалността.

Опозицията не се поколеба да реагира на обявеното преизбиране на Мадуро. Само ден след обявяването на резултатите, политическите противници на президента организираха нови масови протести в Каракас и други големи градове. Те настояват за повторно преброяване на гласовете и за международно признание на техния лидер като законно избран президент.

Въпреки протестите и критиките, Върховният съд на Венецуела продължава да стои зад обявените резултати. Институцията, която според опозицията е подвластна на управляващата партия, заяви, че продължава проверките и че до момента не са представени достатъчни доказателства за измами или манипулации.

Международните наблюдатели също играят ключова роля в този процес, като предоставят допълнителна легитимност на проверките. Те наблюдават всяка стъпка на процедурата и гарантират прозрачността на процеса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари