Продават два общински апартамента в Русе

8
Двама наематели ще могат да станат собственици на жилищата си
Двама наематели ще могат да станат собственици на жилищата си Снимка: Google Street View / Архив

Двама наематели ще могат да станат собственици на жилищата си

Община Русе се готви да продаде два общински апартамента на техните настоящи наематели. Това става ясно от предложение, което ще бъде разгледано на предстоящото заседание на Общинския съвет в края на месеца.

Според документа, двете жилища, които ще бъдат предложени за продажба, са:

  1. Апартамент в жилищен комплекс "Изток", на улица "Прага" №5, блок "Варшава". Жилището е с площ от 60,73 квадратни метра и включва изба от 2,55 квадратни метра. Пазарната му стойност, определена от лицензиран оценител, е 108 519 лева.
  2. Апартамент в квартал "Източна промишлена зона", на улица "ТЕЦ Изток", блок "Димитър Дончев". Жилището е с площ от 42,20 квадратни метра и включва изба от 14,45 квадратни метра. Пазарната му стойност е определена на 56 956 лева.

Продажбата на тези две жилища е част от по-мащабен процес на преразпределение на общинския жилищен фонд. Общината планира да премести два други апартамента от списъка за продажба в списъка за настаняване под наем на граждани с установени жилищни нужди.

Важно е да се отбележи, че продажбата ще се осъществи само след одобрение от Общинския съвет. Ако предложението бъде прието, то ще бъде допълнена и годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2024 година.

Продажбата на общински жилища се извършва при строго определени условия, регламентирани в Наредба №6 за условията и реда за установяване на жилищни нужди, настаняване под наем и разпореждане с жилища – общинска собственост. Наемателите, които кандидатстват за закупуване на жилищата си, трябва да отговарят на редица критерии, включително продължителност на наемното правоотношение и липса на задължения към общината.

Очаква се решението за продажбата на тези два апартамента да бъде взето на предстоящото заседание на Общинския съвет в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    Хм
    Аз от 10 години живея в Русе на квартира вече 20 хиляди лева за наем съм дала,само за да преживявам някак. Жилфонд да предоставят на такива като нас тия апартаменти. Защо на тия социално слаби пак им се угажда,че да ходят на работа ве ? Лошо ги учите
  • 1
    9
    daskal
    Ми добре... Панелка от 60 квадрата в периферията на града с изглед към бул."България", където движението е денонощно - 108-хиляди лева, тоест 54-хиляди евро. Ето нещо от Генуа - 50 квадрата, две стаи, баня, кенеф. Не е върхът, но 39-хиляди евро, Генуа, морето, Италия... все пак...
  • 7
    8
    Дани
    В общински жилища не живеят ли социално слаби хора, които не могат да живеят на свободен наем????108,000 лв си е солидна сума!!!!Те като могат да си позволят жилище да си закупят, защо не го направят без това да е общинско жилище!!!!А то да си остане такова за други нуждаещи се!!!!Пак далавери!!!!
  • 1
    7
    Недоволен
    Защо само два? Има хора по 30г. живеят и не им позволяват. Навсякъде в България след като си живял 5 г. разрешават, само в Русе не може! ЗАЩО?
  • -7
    6
    Ганю
    До искрената , ти като нямаш акъл , колкото варен картоф не го пилей излишно!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари