Продължава борбата срещу комарите в Русе

0
Пръскане в селата и кварталите до края на седмицата
Пръскане в селата и кварталите до края на седмицата Снимка: Община Русе

Пръскане в селата и кварталите до края на седмицата

Пръскането срещу комари в община Русе продължава активно и тази седмица, като ще обхване различни населени места и квартали. Третирането ще се извършва между 20:30 и 00:00 часа.

На 27 август, вторник, ще бъдат обработени селата Николово, Ястребово, Семерджиево, Хотанца, Просена, Сандрово, Долно Абланово и град Мартен.

Следващият ден, 28 август, сряда, ще обхване кварталите "Средна кула", "Долапите", "Образцов Чифлик" и ДЗС, както и селата Бъзън и Басарбово.

На 29 август ще се извърши пръскане в Ново село, Тетово и Червена вода.

За жителите на Русе обработките са планирани за 3 септември.

За дезинсекцията ще се използват препаратите „Ротрин 100“ и „Цитрол“, които са одобрени от Министерството на здравеопазването. Те са доказали ефективността си в градски условия и са безопасни за хора и домашни любимци.

Процесът на пръскане включва използване на агрегати за топъл и студен аерозол, като последният се разпръсква под формата на микроскопични капки, които почти не се забелязват.

Ако времето не позволява, дезинсекцията ще бъде отложена за първия подходящ ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Комарче
    Кой е шофьорът на пръскачката? Ако е кметът, много ме е страх от него. Миналата година лично той кара пръскачката нали помните?
  • 1
    2
    Липсата на комари ще го
    Докаже. Бяха се поуспокоили и пак взеха превес. Интервалът за пръскане беше дълъг.А догодина живот и здраве, започвайте да ги унищожавате още пролетта, в стадий на ларви.Питайте Д-р Кантарджиев, той знае.
  • 9
    1
    весо
    Догодина данъците пак нагоре а бе т ъп а ци пръскайте и през ноември б ок л уци крадливи
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари