Фирми се съревновават за борбата с вредителите в община Русе

0
Две фирми подадоха документи за участие в обществена поръчка за следващите три години
Две фирми подадоха документи за участие в обществена поръчка за следващите три години Снимка: Община Русе / Архив

Две фирми подадоха документи за участие в обществена поръчка за следващите три години

Фирми се съревновават за борбата с вредителите в община Русе.

Две компании, софийската "Д.Д.Д.-1" ООД и русенската "САНСИ" ООД, се съревновават за спечелване на обществената поръчка за борба с комарите и други вредители в община Русе. Предстои отварянето на ценовите оферти на двете дружества, което ще реши кой ще се заеме с изпълнението на дезинсекция, дезакаризация и дератизация в района.

Обществената поръчка включва комплексни дейности за дезинсекция (унищожаване на насекоми), дезакаризация (борба с кърлежи и бълхи) и дератизация (контрол на гризачи) за следващите три години. Общата стойност на поръчката е малко над 1 милион лева. Особен акцент е поставен върху пръскането срещу комари, което ще се извършва както по наземен път, така и чрез авиационни средства.

Дезинсекцията и дератизацията ще обхващат различни обекти, включително детски ясли, домове за социални услуги, сгради на общинската администрация и други обществени места. Дезакаризацията ще се извършва в зелени площи с цел борба с бълхите и кърлежите, които представляват сериозна заплаха за здравето на гражданите. Наземната и авиационната дезинсекция срещу комари ще покрива територии за обществено ползване и крайградски зони, които са важни за комфорта на местното население.

Важността на обществената поръчка за Русе

Обществената поръчка за борба с комарите и други вредители в община Русе е от особено значение за здравето и качеството на живот на жителите. Комарите и другите вредители представляват сериозна опасност, особено през летните месеци, когато рискът от разпространение на болести като Западнонилска треска и други инфекции е най-висок.

Изборът на изпълнител ще бъде ключов за успешното реализиране на мерките за контрол на вредителите. Ефективното пръскане срещу комари, особено в крайградските зони, е критично важно за предотвратяване на разпространението на болести и за осигуряване на комфорт и безопасност за жителите и посетителите на община Русе.

Очаквания и бъдещи планове

След отварянето на ценовите оферти, Общината ще избере най-подходящата фирма, която да поеме отговорността за изпълнение на дейностите по обществената поръчка. Изпълнителят ще трябва да докаже своята компетентност и да предостави гаранции за ефективно изпълнение на задачите, включително наземно и авиационно пръскане срещу комари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари