Община Русе обяви обществена поръчка за борба с вредителите

0
Предметът на поръчката включва дезинсекция, дезакаризация и дератизация за над 1 милион лева
Предметът на поръчката включва дезинсекция, дезакаризация и дератизация за над 1 милион лева Снимка: Община Русе / Архив

Предметът на поръчката включва дезинсекция, дезакаризация и дератизация за над 1 милион лева

Община Русе стартира обществена поръчка за извършване на дезинсекция, дезакаризация и дератизация за следващите три години, на стойност над 1 милион лева. Според обявените изисквания, пръскането срещу комари ще се осъществява както наземно, така и авиационно.

Обхват на поръчката

Предметът на поръчката включва дезинсекция и дератизация на детски ясли, домове за социални услуги, сгради на общинската администрация и други обекти, дезакаризация на зелени площи срещу бълхи и кърлежи, както и наземна и авиационна дезинсекция срещу комари в обществени и крайградски зони. В обхвата на поръчката също така влизат мероприятия по растителна защита на територията на Община Русе.

Детайлно описание на дейностите

Дейност 1: Дезинсекция, дератизация и дезакаризация на второстепенни разпоредители с бюджетни кредити

  • Ежемесечна дезинсекция.
  • Пролетна и есенна дератизация на сутерени, мазета и кухненски помещения.
  • Пролетна и есенна дезакаризация на зелени площи в:
    • 11 детски ясли и детска млечна кухня.
    • 9 сгради за социални услуги.
    • Сгради на ОП „Обреден дом“.
  • Общата площ за тези дейности е приблизително 97 000 кв.м.

Допълнително, дейностите включват пролетна и есенна дезинсекция срещу хлебарки и дезакаризация на зелени площи в различни обекти като Общински младежки дом, Общински детски център за култура и изкуство и други. Общата площ е около 49 000 кв.м.

Дейност 2: Дезинсекция и дезакаризация срещу комари, кърлежи и други вредители

  • Наземна дезинсекция срещу комари с генератори за студен/топъл аерозол в Русе и околните населени места, обхващаща обща площ от 45 000 декара.
  • Авиационна дезинсекция срещу комари в същите райони и крайградските зони на Русе, с обща площ от 45 000 декара.
  • Дезинсекция и дезакаризация на зелени площи с атомизатор срещу кърлежи и бълхи, обхващаща приблизителна площ от 3 700 декара.
  • Дезинфекция на пясъчници в детски площадки.

Дейност 3: Растителна защита

  • Борба с вредители по декоративната трайна дървесна и храстова растителност, включително каламитетни нападения от бяла американска пеперуда, кестенов молец, листна въшка и други вредители.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    До кмета
    До сега какво правиха, че не направиха конкурс!? До сега трябваше да се пръска два пъти! Нищо не става от вас, кмете като не можеш си вършиш работата си подай оставката и да на някой друг който ще я свърши!
  • 3
    1
    1.9tdi
    Да се съберем всички с 1.9 и да напръскаме не става ли пак
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари