Наземни обработки срещу комари в Русе и региона започват на 19 август

1
Препаратите са безопасни за хора и животни
Препаратите са безопасни за хора и животни

Препаратите са безопасни за хора и животни

На 19 август (понеделник) от 20:30 часа до 00:00 часа започват мащабни наземни третирания срещу комари в различни населени места на територията на Община Русе. В обхвата на обработките попадат град Мартен и селата Николово, Ястребово, Семерджиево, Хотанца, Просена и Сандрово. Това е първият от няколко последователни дни, в които ще се извършва дезинсекция в региона.

Третирането срещу комари ще продължи и на следващия ден, 20 август (вторник), когато ще се обработват селата Бъзън и Басарбово, както и кварталите "Средна кула", "Долапите", "Образцов чифлик" и "ДЗС". В рамките на същия часови диапазон (от 20:30 часа до 00:00 часа), специализираната техника ще бъде разположена в изброените локации за извършване на дезинсекционни дейности.

Община Русе обяви, че дезинсекцията на територията на самия град Русе ще се осъществи на 21 август (сряда), когато техниката и специалистите ще обработят площите в урбанизираните територии на града.

Програмата за третирания ще завърши на 22 август (четвъртък), когато ще бъдат обработени селата Червена вода, Долно Абланово, Ново село и Тетово.

За целите на дезинсекцията ще се използват препаратите „Ротрин 100“ и „Цитрол“, които са сертифицирани и одобрени от Министерството на здравеопазването. Според експертите, тези препарати имат доказана ефективност в борбата с комарите в урбанизираните зони и са напълно безопасни за хората и животните.

Специалистите, отговарящи за обработките, ще използват агрегати, които разпръскват както топъл аерозол за димна обработка, така и студен аерозол под формата на микроскопични капки, който е почти невидим. Тази технология е избрана с оглед на максималната ефективност и бързо разпространение на препарата в третираните зони.

Обработките ще се извършват само при подходящи метеорологични условия. В случай на неблагоприятно време, дезинсекцията ще бъде отложена за следващия подходящ работен ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Нов
    Къде е обработката на Касева чешма? Вилна зона на 15 минути от Русе, определяна като квартал на Русе от живущите там. Колко пъти сте обработвали там?! Комарите там живот си живеят, излезеш ли навън става страшно..
  • 1
    1
    Комар от село
    Ако кметът не пръска не фаща дикиш. Миналото лято лично кмета кара пръскачката в града и едвам оцеляха 1% комарчета.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари