Повдигнаха обвинение на момче, пробутвало фалшиви столевки в магазини

0
Фалшивите банкноти от по 100 лева са били прокарани в два различни магазина в село Градежница
Фалшивите банкноти от по 100 лева са били прокарани в два различни магазина в село Градежница Снимка: Dunavmost / Архив

Фалшивите банкноти от по 100 лева са били прокарани в два различни магазина в село Градежница

Окръжна прокуратураЛовеч внесе обвинителен акт в Окръжен съд – Ловеч срещу непълнолетен младеж, прокарал в обръщение подправени банкноти.

Случаят касае 17-годишния О.К., който е обвинен за това, че на 6 февруари 2024 година, в периода между 18:30 и 21:30 часа, в село Градежница, Ловешка област, е прокарал в обръщение две фалшиви банкноти в два хранителни магазина. Въпреки непълнолетието си, О.К. е осъзнавал значението на своите действия и е можел да ръководи постъпките си.

Интересен аспект на случая е, че О.К. е действал чрез посредствен извършител – В.Р., който е наказателно отговорно лице, но не е знаел, че банкнотите са подправени. По този начин, В.Р. е бил използван за извършване на престъплението, без да подозира за неговата незаконна същност.

Двете фалшиви банкноти, всяка с номинал от 100 лева, са били прокарани в два различни магазина в селото. Според информацията от прокуратурата, О.К. е бил напълно наясно, че паричните знаци са фалшиви, но въпреки това е решил да ги използва.

Предстои делото да бъде разгледано от съда на 17 юли 2024 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари