Порои в Турция: Един човек е загинал, друг - в неизвестност

0
Реките преляха, мостове се срутиха и хора останаха в капан след обилните валежи
Реките преляха, мостове се срутиха и хора останаха в капан след обилните валежи

Реките преляха, мостове се срутиха и хора останаха в капан след обилните валежи

Силни дъждове обхванаха няколко окръга в Централна Турция, включително Кайсери, Кършехир и Кападокия, като доведоха до трагични последици и значителни материални щети. Водните стихии взеха жертва, а един човек е в неизвестност след като бурята предизвика наводнения и свлачища в региона.

Реките излязоха от коритата си, събаряйки мостове и заливайки къщи, търговски обекти и земеделски площи. Много хора изпаднаха в бедствие и неяснота, съобщава новинарската агенция "Ихляс". В село Узунали, окръг Кайсери, мощни потоци от придошлата река отнесоха един човек. Въпреки опитите на съседите да го спасят, той загуби живота си по пътя към болницата.

В същия окръг, село Бюнян също пострада тежко, като десетки къщи, обори и ниви бяха наводнени. Местните жители се оказаха затворени в домовете си поради свлачищата, които блокираха изходите.

Един човек е изчезнал и е обект на издирвателна операция от спасителните екипи. Щетите върху автомобили и земеделска техника са значителни.

Валията на Кайсери, Гьокмен Чичек, потвърди, че спасителните екипи на АФАД, пожарната служба и бърза помощ активно участват в действията по спасение. Жителите на къщи под риск бяха евакуирани на безопасно място.

Област Кападокия, известна с уникалните си природни забележителности и въздушни балони, също понесе сериозни щети. В Невшехир, столицата на региона, свлачищата причиниха срутване на големи каменни блокове, които повредиха десетки автомобили. Спасителите успяха да извадят невредими дядо и внуче от затрупана кола.

В град Кахраманмараш улиците се превърнаха в реки, като много хора бяха принудени да останат затворени в домовете си, докато тези в автомобилите не успяха да се измъкнат с часове.

Метеорологичната служба издаде предупреждение за нови обилни валежи в регионите, които вече са засегнати от бурите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари