Полицията спипа шофьор с тройна комбинация от наркотици в Русе

0
Тестът отчел употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин
Тестът отчел употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин Снимка: БТА

Тестът отчел употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин

В ранните часове на 13 септември, полицейски екип от Първо районно управление в град Русе извърши рутинна проверка, която разкри тревожен случай на шофиране под въздействието на наркотични вещества. Инцидентът се разигра около 01:10 часа на булевард "Христо Ботев" в крайдунавския град.

Обект на вниманието на правоохранителните органи стана лек автомобил марка "Фолксваген Голф". При спирането на превозното средство се установи, че зад волана се намира 33-годишен мъж, чието поведение предизвикало подозрения у полицаите.

Последвалият тест за употреба на наркотични вещества потвърди опасенията на служителите на реда. Специализираният уред отчете положителна реакция за няколко вида упойващи субстанции - канабис, амфетамин и метамфетамин.

В хода на по-задълбочената проверка водачът доброволно предаде на униформените служители няколко предмета, свързани с употребата на наркотични вещества. Сред тях бяха гриндер и лула, както и приблизително 1 грам суха тревна маса. Мъжът призна, че веществото е марихуана и е предназначено за лична употреба.

Следвайки установените процедури, на нарушителя бе издаден талон за медицинско изследване. След това той бе задържан и съпроводен до лечебно заведение, където даде проби за по-детайлен лабораторен анализ.

Във връзка със случая компетентните органи образуваха бързо производство за престъпление по член 343б, алинея 3 от Наказателния кодекс на Република България. Този текст от закона касае управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Ачо
    Пълно е с такива и не знам защо ги бавят! Децата тръгнаха на училище ...
  • 2
    1
    Лелее
    Този е за моргата!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари