Спипаха дрогиран шофьор в квартал "Родина"

0
34-годишниат мъж признал, че притежава метамфетамин и марихуана за лична употреба
34-годишниат мъж признал, че притежава метамфетамин и марихуана за лична употреба Снимка: Dunavmost / Архив

34-годишниат мъж признал, че притежава метамфетамин и марихуана за лична употреба

Полицията образува бързо производство срещу 34-годишен мъж за шофиране след употреба на наркотични вещества и притежание на забранени субстанции.

В следобедните часове на вчерашния ден, около 14:40 часа, екип на Второ районно управление на Министерството на вътрешните работи (МВР) - Русе извърши рутинна проверка на улица "Шипка" в квартал "Родина". Патрулиращите служители спряха за проверка лек автомобил марка "Фолксваген".

При последвалата проверка на водача - 34-годишен мъж от Русе, полицаите установиха, че той е управлявал превозното средство след употреба на наркотични вещества. Тестът, извършен на място, показа положителен резултат за наличието на амфетамин и метамфетамин в организма на водача.

Съгласно установената процедура, на шофьора беше съставен акт за установяване на административно нарушение и му бе издаден талон за медицинско изследване. Впоследствие той даде проби в местно здравно заведение за по-детайлен анализ.

По време на претърсването на автомобила, униформените откриха в раница две полиетиленови пликчета със съмнително съдържание. В едното имаше бяло кристалообразно вещество, а в другото - суха тревиста маса. Водачът призна пред органите на реда, че веществата са метамфетамин и марихуана, като твърдеше, че са за лична употреба.

Случаят е надлежно документиран, а Второ районно управление на МВР - Русе стартира бързо производство по случая. Разследването се води с оглед на данни за извършени престъпления по член 343б, алинея 3 и член 354а от Наказателния кодекс на Република България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари