Пиян младеж "лети" със 170 км/ч в Пловдив

1
Баща склони пияния си син да шофира след сватба
Баща склони пияния си син да шофира след сватба Снимка: БГНЕС / Архив

Баща склони пияния си син да шофира след сватба

В нощта на 27 октомври 2024 година, около 2:00 часа, 41-годишният Н.А. се е намирал на сватбено тържество в град Пловдив заедно с непълнолетния си син. След употреба на алкохол, бащата е склонил 16-годишното момче да седне зад волана на лекия му автомобил, марка „Форд“, за да се приберат.

Въпреки че и синът е бил употребил алкохол, той се е съгласил да шофира. По време на движението по булевард „Марица“ в града, патрулен полицейски автомобил е подал светлинен и звуков сигнал за спиране. Непълнолетният водач обаче не се е подчинил и е продължил да шофира с висока скорост, достигайки до 170 километра в час, по булевардите „Цариградско шосе“ и „Освобождение“.

По време на гонката, 16-годишният шофьор е преминал на няколко пъти на червен светофар. В крайна сметка, автомобилът е бил спрян на улица „Христо Г. Данов“. При извършената проверка с техническо средство „Алкотест Дрегер“ е установено, че непълнолетният водач е шофирал с 1,07 промила алкохол в кръвта.

Районна прокуратура - Пловдив е привлякла като обвиняем Н.А. за това, че е склонил непълнолетния си син да управлява автомобил след употреба на алкохол, както и за противозаконно възпрепятстване на полицейски служители да извършат проверка. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Срещу непълнолетното момче са отделени материали в друго производство, по което се извършват действия по разследването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари