Питбул уби померан в София

1
Дете е разхождало питбула в Южния парк по време на нападението
Дете е разхождало питбула в Южния парк по време на нападението Снимка: Архив

Дете е разхождало питбула в Южния парк по време на нападението

В Южния парк в София трагедия разтърси жителите и посетителите му вчера вечерта. Питбул, разхождан от 12-годишно дете, се нахвърли върху малък померан и причини такива тежки наранявания, че животинчето беше евтаназирано.

Случаят се разиграл около 21:20 часа, когато детето разхождало своя питбул в парка. Внезапно агресивното куче нападнало померана, който бил със своя стопанин. Свидетели на инцидента успели да ги разтърват едва след продължителни усилия. Стопанинът на пострадалото животинче веднага го откарал във ветеринарна клиника, но лекарите препоръчали евтаназия поради тежките му рани и болките, които изпитвало, съобщи вестник "24 часа".

Полицията се намесила бързо, като детето и настойникът му били призовани за разпит в Четвърто районно управление.

Жена бе нахапана от куче

Междувременно, при друг инцидент, също в София, вчера следобед около 15:30 часа жена на 35 години била нахапана от куче в квартал "Връбница". Кучето атакувало жената по ръцете и гърба, като тя била незабавно транспортирана в болница, където ѝ били наложени шевове. Собственичката на агресивното куче била установена и случаят се разследва от органите на реда.

Тези инциденти подчертават нуждата от по-строго регулиране и контрол върху отглеждането и разхождането на кучета, особено от породи, известни със своята агресивност. Жителите на София се надяват на по-ефективни мерки за предотвратяване на подобни трагедии в бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Мухахаха
    Аз и да имах питбул пак нямаше да ме опази от чеченските пишки,защото сам им се натискам
  • 0
    3
    Психиатър
    И аз имам питбул ама го използвам да ме пази от украинците с натопорчени пишки.
  • 7
    2
    жк Здравец, Русе
    Преди години едно тийнейджърче яде бая шамари, задето си пускаше озлобения питбул свободен да напада други домашни кучета на повод. След това и майка му и баща му ядоха шамари, понеже бяха същите и си бяха научили лекенцето да пуска кучето свободно.
  • 6
    1
    Разбирач
    Това на снимката е амстаф. Кучетата стават агресивни едно към друго. Основния проблем са неадекватни родители да оставят в ръцете на дете зареден пистолет. Аз също имам подобно куче и никога не бих го оставил в ръцете на човек, който не може да го контролира. Отделно причините може да са много. Собствениците на малки породи рядко внимават така както собствениците на по-големи породи. Отделно пита може да е решил, че трябва да пази детето и т.н. все пак е куче. Извода е, това дете не трябваше да е с това куче.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари