Питбул разкъса куче в София

0
Йоркширски териер е станал жертва на нападението
Йоркширски териер е станал жертва на нападението

Йоркширски териер е станал жертва на нападението

Поредният инцидент с агресивно куче от породата питбул разтърси столичния квартал "Сухата река" в неделя сутринта. Жертва на нападението стана малко куче от породата йоркширски териер, което по-късно почина от получените наранявания.

Инцидентът се разиграл около 10:30 часа в градинката пред жилищен блок, докато Жанета Драгойчева разхождала своя домашен любимец. Внезапно се появил питбул без каишка, намордник и придружаващ го стопанин, който нападнал малкото куче.

Според разказа на очевидци, агресивното животно е атакувало йоркширския териер в продължение на повече от 15 минути. Първи на помощ се притекъл съседът Стефан, който станал свидетел на случващото се от терасата си.

"Видях от терасата какво се случва и слязох. Опитах се да го избутам с няколко ритника, но това беше диво животно, не беше нормално куче. Не се разсейваше от външна намеса. Посегнах няколко пъти с пръчка към него и питбулът избяга", сподели Стефан пред "Здравей, България".

След инцидента синът на Жанета - Иван Драгойчев, пристигнал на мястото и се обадил на телефон 112. Въпреки бързата реакция, нападателят не бил открит от органите на реда. Потърпевшото семейство подало жалба до прокуратурата с надежда за справедливост.

Случаят предизвика вълна от безпокойство сред жителите на квартал "Сухата река". В социалната мрежа Facebook се появи информация за още един подобен инцидент, случил се по-рано същия ден. Друга жена съобщила, че съпругът ѝ и кучето им от породата померан също са били застрашени от същия сив питбул.

От Столичната община съобщиха, че до момента не са получили официален сигнал за инцидента. Те уверяват, че след постъпване на такъв ще бъде извършена щателна проверка на обстоятелствата и собственика на агресивното куче. При установяване на нарушение ще бъде съставен акт.

Според данни на общината, през месец септември са извършени близо 150 проверки на собственици на домашни любимци в градски паркове и зелени площи. В резултат на тези проверки са установени нарушения в парковете "Надежда", "Гео Милев" и "Южен парк". Съставени са 5 акта за водене на куче без повод и 7 акта за инциденти между кучета и хора по подадени жалби.

Инспекторите от Столичния инспекторат продължават да извършват редовни проверки, както по график, така и по сигнали на граждани. Те следят за наличието на необходимите документи, спазването на изискванията за водене на кучета на повод и с намордник за големите и агресивни породи, както и за почистването след животните.

Този инцидент отново повдига въпроса за необходимостта от по-строг контрол върху отглеждането и разхождането на потенциално опасни породи кучета в градска среда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари