Пенчо Милков: Русе е привлекателно място за бизнес и инвестиции

0

Видимо е доверието на компаниите в нашата община

Кметът на Русе Пенчо Милков подчерта значението на балансираното управление и дългосрочното планиране за бъдещето на българските градове по време на третата годишна конференция за строителство и инвестиции, организирана от списание "Мениджър". Милков участва в дискусионния панел "Дебат на градовете" заедно с кмета на София Васил Терзиев, където обсъдиха бъдещето на градовете в страната, насърчаването на инвестициите и политиките за жилищния фонд.

В своето изказване Милков акцентира върху необходимостта Русе да заеме своето заслужено място като стратегически център, въпреки че в последните години е бил пренебрегван от държавата. Той подчерта усилията си за привличане на национално внимание както към Русе, така и към общините в Северна България.

"Видимо е доверието на компаниите в нашата община – автомобилната индустрия се разраства, а местните компании също разширяват своята дейност. Това показва, че Русе е привлекателно място за бизнес и инвестиции", заяви Милков.

Кметът на Русе изтъкна, че целта му е градът да продължава да се развива като балансирана и устойчива общност, която привлича инвестиции и се превръща в сигурно място за младите хора и бизнеса. Той подчерта, че кметовете често са изправени пред избора дали да вземат популярни или правилни решения, като за него приоритет е постигането на дългосрочен успех за града.

"Напълно съм съгласен с кмета Терзиев, че е изключително важно е да имаме 10-15 годишна визия за развитие и да избягаме от героичния подход в управлението. Целта е да създадем добре работеща система, която да се следва от всяка администрация и да опростява процесите", сподели Милков.

От своя страна, кметът на София Васил Терзиев представи своята визия за дългосрочното развитие на столицата, като акцентира върху подобряването на инфраструктурата и създаването на по-добри условия за живот. Според него, големите инвестиции трябва да бъдат насочени към транспорт и устойчиво развитие.

В заключение, Пенчо Милков подчерта важността на взаимното доверие между бизнеса и администрацията. Той отбеляза, че градовете трябва да бъдат управлявани с ясно разпределени отговорности и добре дефинирани стратегически приоритети, които да се следват с визия и търпение. Според русенския кмет, успешното управление на града изисква баланс между краткосрочни действия и дългосрочни решения, водени от нуждите на гражданите и бизнеса.

Конференцията предложи още два панела, в които експерти от строителния бранш обсъждаха актуални теми, свързани с жилищния пазар, инвестиционния климат, зелената трансформация в строителството и ефективни начини за предотвратяване на замърсяването на водите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    12
    туман
    Респект ако е успял да го каже без да се разсмее
  • 7
    11
    Русе
    Исках да кажа седемдесет хилядният ни град все повече заприличващ на пропаднало село
  • -3
    10
    Русе
    Има много бездомни котки по улиците на сто и седемдесет хилядния ни град . Трябва да се направят хранилки за бездомните котки в междублоковите пространства.
  • 6
    9
    форс мажор
    Лъжец! Градът тотално обезлюда с твоите два мандата като кмет.
  • 8
    8
    Пенчева
    Към съвсем правилно написаните очевадни примери на разкопани улици, мръсотия, преливащи контейнери, смрад, падащи изгнили дървета с риск за живота на хората, необезопасени стъкла и козирки от парапети и тавани, нон стоп обгазяване от Линамар (Монтюпе), липса на нови сносни жилища, окъртени несанирани блокове със стари разхлопани асансьори, мога да добавя и още един пресен пример от днес- разхождащи се необезпокоявано бездомни кучета по централната градска улица и по площада пред Съдебната палата.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари