Русе получава 3 милиона лева за два ключови проекта

0
Водопровод в квартал Средна кула и основен ремонт на читалище "Васил Левски" ще получат държавно финансиране
Водопровод в квартал Средна кула и основен ремонт на читалище "Васил Левски" ще получат държавно финансиране Снимка: Община Русе

Водопровод в квартал Средна кула и основен ремонт на читалище "Васил Левски" ще получат държавно финансиране

Община Русе ще реализира два мащабни проекта с обща стойност 3 милиона лева, благодарение на държавно финансиране. Това стана ясно след подписването на две споразумения между кмета на Русе Пенчо Милков и министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.

Първият проект, оценен на 1 750 000 лева, е насочен към подобряване на водоснабдителната мрежа в квартал "Средна кула". Той включва инженеринг за изграждане на водопровод от кръстовище 157 до улица "Зора". Този проект носи номер OP-24.001-1084 и се очаква да подобри значително водоснабдяването в района.

Вторият обект, с номер OP-24.001-2098, предвижда основен ремонт на читалище "Васил Левски". Проектът, на стойност 1 286 200 лева, включва въвеждане на мерки за енергийна ефективност и изграждане на ограда. Тази инвестиция ще допринесе за обновяването на важна културна институция в града.

Подписването на тези споразумения е само началото на по-мащабна инвестиционна програма за Русе. В следващите седмици се очаква общината да получи покана за сключване на допълнителни споразумения за още четири проекта, чиято обща стойност достига внушителните 30,2 милиона лева.

С тези инвестиции Русе прави важна крачка към модернизацията на своята инфраструктура и подобряване на градската среда. Очаква се реализацията на проектите да започне скоро, като жителите на града ще могат да се възползват от подобренията в близко бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    дръж крадеца Пенчо
    Честито! Обществената поръчка е комисионна в джоба на Пенчо Милков.
  • 3
    3
    Ха-ха
    "Сивия кардинал" ще се облажи🤮🤮🤮.
  • 8
    2
    Цццц
    Ей не се наядаха не се накрадоха...3 000 000 смятай какво лапане ще падне. Чак не мога да я напиша тази цифра, а те ще я усвоят...
  • 8
    1
    .а такааааа
    И бързичко ще се разпределят по нечии джобове [ за жалост на гражданите ] !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари