Първи сигнали за опити за изборна търговия

0
МВР ще положи сериозни усилия да се пресекат всички опити за продажба, заяви Атанас Илков
МВР ще положи сериозни усилия да се пресекат всички опити за продажба, заяви Атанас Илков

Министерството на вътрешните работи готви мерки срещу изборната търговия

В навечерието на предизборната кампания за предстоящите избори, Министерството на вътрешните работи (МВР) планира да обяви специални мерки за борба с купуването и продаването на гласове. Тази информация идва на фона на първите постъпили сигнали за опити за изборна търговия, които макар и не особено сериозни на този етап, предизвикват загриженост у властите.

Атанас Илков, новоназначеният министър на вътрешните работи, коментира ситуацията, подчертавайки, че към момента сигналите са по-скоро за намерения за купуване на гласове, отколкото за извършени нарушения. Въпреки това, той увери, че МВР ще положи значителни усилия за предотвратяване на всякакви опити за изборна търговия.

"Това ще бъде една много важна и основна задача за нас – да гарантираме честни и прозрачни избори и да се противопоставим на купения вот, така че да не допуснем изкривяване на вота на гражданите, ще сме безкомпромисни", заяви министър Илков, предаде NOVA.

Той добави, че вече е изготвен междуведомствен документ, който ще бъде финализиран и представен следващата седмица. Този документ ще очертае конкретните мерки, които ще бъдат предприети от силовите ведомства за осигуряване на честен и прозрачен вот.

Министър Илков подчерта важността на сътрудничеството между различните институции в борбата срещу изборните нарушения. "Имаме организация по отношение на взаимодействието с прокуратурата и ДАНС", поясни той, като по този начин потвърди, че усилията ще бъдат координирани между различните правоохранителни органи.

Акцентът върху честността и прозрачността на изборите е в съзвучие с позицията на президента Румен Радев, който по време на преговорите за назначаване на новия служебен кабинет настоя именно за тези принципи. Изборът на нов вътрешен министър беше една от ключовите теми в тези разговори, като се търсеше личност, способна да гарантира integrity на изборния процес..

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари