Ивайло Мирчев: Пуснахме сигнал до МВР и ДАНС с имената на 200 купувачи на гласове

0
Безпрецедентен мащаб на търговията с вот заплашва демократичния процес
Безпрецедентен мащаб на търговията с вот заплашва демократичния процес Снимка: Ивайло Мирчев / Facebook

Безпрецедентен мащаб на търговията с вот заплашва демократичния процес

Народният представител Ивайло Мирчев алармира за безпрецедентна заплаха срещу националната сигурност, свързана с мащабна търговия с гласове преди предстоящите избори. В публикация в социалната мрежа Facebook, Мирчев разкри, че е подаден сигнал до Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), Министерството на вътрешните работи (МВР) и прокуратурата, базиран на информация, предоставена от гражданската организация "БГ елфите".

Сигналът съдържа имената на около 200 души, за които се твърди, че са замесени в купуване на гласове. Сред тях фигурират лица, свързвани с организираната престъпност от 90-те години на миналия век, включително рекетьори, лихвари, сутеньори и наркоразпространители.

"Какво очакваме - МВР, прокуратурата и ДАНС да се раздействат бързо, защото мащабите на търговията с вот този път са заплаха за националната сигурност на страната," заяви Мирчев в своя пост.

Народният представител изрази съмнения относно независимостта на правоохранителните органи, намеквайки за възможен външен контрол върху МВР и прокуратурата. Той постави под въпрос способността на ДАНС да изпълни основната си функция за защита на националната сигурност в светлината на тези обстоятелства.

Мирчев също така сподели, че от пет дни очаква отговор от министъра на вътрешните работи за поискана среща по темата за купуването на гласове. "Очевидно няКОЙ го спира не само да работи по тези случаи, но дори да имитира реализации," коментира той, намеквайки за възможна политическа намеса в работата на институциите.

Народният представител обеща да информира обществеността за развитието по случая и отговорите, които ще получи от съответните институции, както и за конкретните резултати от техните действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    12
    Мухахахахаха
    Бесарабският куросмук мартинчо сега на европеец се прави,нищо че е бесарабски циганин хомосексуалист - Волгин е евродепутат бе,хуйосмук смрадлив - като ще си съчиняваш някакви глупости гледай поне да не са толкова елементарни лъжи,ДеБил некъпан мухахахахахахаха
  • 3
    11
    Горд ЕвроГеец
    Здравейте - аз съм бесарабският куросмук мартинчо,трол на отрепките от ппдб и това,което съм изсрал в коментар 10 е абсолютна измислица. Но за хуйосмук като мен тези лъжи са част от работата ми като ПеПераст. За сметка на това скоро прокуратурата ще повдигне обвинение на ДеБелият лайнояд Мирчев за клевета и лъжи. Заедно с него обвиняеми ще са и грозната Сороспия ЕугЛена Мустакова и Кирил Простото Петков за фалшифициране на подписи и документи.
  • -2
    10
    Горд Европеец
    На 14 октомври 2024 от 13:30 в Софийски градски съд (СГС) ще се проведе заседание по колективен иск на 41 ищци срещу пропагандиста на Москва Петър Волгин. Техните интереси по делото се защитават от адв. Веселин Видолов. Призоваваме всеки, който може да присъства на заседанието. Именно в тези тревожни времена, когато над България е надвиснала опасността от повторение на мракобесието след 9.9.1944, ние трябва покажем, че пазим паметта за жертвите на червения терор и беззаконие, че осъждаме наглата московска пропаганда, която се лее от безчет "медии" от хора като Волгин с цел преиначаване на историята, изкривяване на истината и ново възцаряване на лъжата и тиранията. Съгласно протоколно определение на Софийски градски съд по гр.д. № 8053/2023, 1-19 с-в ГО, се разгласява че срещу Петър Петров Волгин е предявен колективен иск със следните искания: 1) Да признаете за установено по отношение на Петър Петров Волгин, че изказванията му от 09.09.2017 и 01.02.2023 в социална мрежа "Фейсбук", както и написана от него статия в интернет страницата https://pogled.info от 21.02.2018 със заглавие : "За Народния съд, без истерии.", с които се възхвалява, оправдава и представя като проява на справедливост съществуването на т.нар. "Народен съд" в Царство България са увреждащи действия за жертвите на Народния съд, както и членовете на техните семейства, вкл. и за всички хора убити без съд или присъда непосредствено след 09.09.1944 г., вкл. и хората изселени заради това, че са приети като членове на семейства, осъдени от Народния съд." 2) Да бъде осъден Петър Петров Волгин да преустанови публични изказвания, с които възхвалява и оправдава, представя като нещо справедливо всякакви проявни форми обявения за престъпен комунистически режим, действал в Република България за периода 09.09.1944 – 10.11.1989 година, поради това, че тези изказвания противоречат на чл. 2, ал. 1, т. 3, чл. 3, ал. 1 и чл. 4 от Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен както и на основните ценности на ЕКЗПЧОС. 3)Да бъде осъден Петър Петров Волгин да заплати обезщетение в размер на 100,000.00 (сто хиляди) лева за компенсация на вредите, причинени на колективния интерес ведно със законната лихва от 01.02.2023 - дата на последното изказване на ответника в този смисъл на колектива.
  • 1
    9
    Шиши Мирчев
    Всъщност съм ДеБел лайнояд и подлога,лъжа както дишам и много заслабнах след като останах извън парламента
  • 0
    8
    Читател
    Всъщност бърза проверка показва,че тук тропа един единствен олигофрен,бесарабски циганин,който краде чужди имена и осмърдява сайта с ПеПерастите си простотии
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари