Ивайло Мирчев: МВР се прави, че купувачите на гласове не съществуват

0
Пеевски буквално цели с пачки пари всички, готови да се продадат
Пеевски буквално цели с пачки пари всички, готови да се продадат Снимка: Ивайло Мирчев / Facebook

Пеевски буквално цели с пачки пари всички, готови да се продадат

В навечерието на изборите, депутатът Ивайло Мирчев от "Демократична България" направи нови разкрития за разпространена мрежа за купуване на гласове в цяла България. В публикация в социалните мрежи, Мирчев разкри имена и прякори на лица, за които твърди, че са замесени в незаконната практика в различни региони на страната.

Постът на Мирчев е кръстен "Втора част на купувачите на гласове, за които МВР се прави, че не съществуват", тъй като вчера той също назова конкретни личности, за които твърди, че са замесени в схемата за купен вот.

Според новите разкрития на депутата в Хасково действат лица с прякорите "Ами" и "Семката", като първият е свързан и с Таки. В Габровска област, Мирчев посочва човек с прякор "Памперса" като основен организатор, като добавя тревожното твърдение, че в срещите за координация на незаконната дейност участват и високопоставени полицейски служители.

"Наглостта е стигнала такива размери, че се правят срещи, на които присъстват полицаи на високи нива (от Севлиево), като доказателство, че МВР няма да пречи на търговията с вот", пише Мирчев в своята публикация.

Разкритията не се ограничават само до един регион. Депутатът изброява лица, за които твърди, че са замесени в купуването на гласове в Монтана, Враца, София област, Костинброд, Плевен, Бургас, Сунгурларе, Ямбол и Стара Загора. Някои от посочените лица, според Мирчев, имат криминално минало, включително присъди за изнудване и предишни случаи на купуване на гласове.

Особено внимание в публикацията се обръща на твърдението, че в някои райони на страната местни структури на МВР не само не противодействат на незаконната практика, но дори я подпомагат активно.

"Към момента полицията не прави нищо по профилактиране на търговците на вот, а на места подпомага процеса", алармира Мирчев.

Депутатът свързва тази мрежа за купуване на гласове с бизнесмена и политик Делян Пеевски, твърдейки че той е основният поръчител на тази дейност. Според Мирчев, в схемата са въвлечени и местни политици, включително кметове и депутати.

"В отчаянието си да запази позиции Пеевски буквално цели с пачки пари всички, готови да се продадат и бута страната назад към времена, за които се надяваме никога да не си спомняме", заключава Мирчев в своята публикация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Нов Кмет
    Нека припомним,че ДеБелото Шиши Мирчев е доказан лъжец като всеки един ДеБил-ПеПераст. След като духа на Шиши, куросмук Мирчев изпадна от парламента и е в много лоша ситуация. Всеки знае,че ппдб могат да минат бариерата само с брутални фалшификации на гласовете
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари