Партията на Ахмед Доган в Сливен номинира Румен Гайтански за депутат

0
Румен Гайтански - от ареста към парламента
Румен Гайтански - от ареста към парламента Снимка: БГНЕС

Румен Гайтански - от ареста към парламента

В понеделник предстои областно събрание на Алианс за права и свободи (АПС) в Сливен, на което се очаква да бъде номиниран за кандидат-депутат бизнесменът Румен Гайтански, известен с прякора Вълка. Тази информация бе потвърдена от председателя на партията в Сливен, Владимир Мартинов, в интервю за Българското национално радио (БНР).

Мартинов разкри, че идеята за номинацията на Гайтански е негова лична инициатива. Той обясни мотивите си, казвайки: "Аз съм адвокат и чувството за справедливост при мен е така много силно развито. И виждайки ситуацията в България така ме подтикна да номинирам именно Румен Гайтански."

Интересното в случая е, че в момента Гайтански се намира в следствения арест. Въпреки това, Мартинов вярва, че бизнесменът би могъл да бъде успешен и в политическата сфера. "Той е един успешен и доказал се човек. Защо да не е успешна? На фона на тези депутати, другите, които са толкова успешни в кавички," коментира председателят на сливенската структура на АПС.

Румен Гайтански е един от тримата обвиняеми по случая с отпускането на необезпечен кредит от 150 милиона лева през 2019 година от Българската банка за развитие (ББР) на фирма, свързана с него.

В разговора си с БНР Владимир Мартинов засегна и темата за разцеплението в Движението за права и свободи (ДПС), партията на Ахмед Доган, от която се отдели АПС. Той сподели, че реакцията на хората към тези събития е предимно негативна: "Отзвукът на хората е много отрицателен. Темата е много чувствителна и всички тези действия, които се правят в момента от страна на другия лагер въобще не се приема на добре."

Предстои да се види как ще се развие ситуацията и дали номинацията на Румен Гайтански ще бъде официално потвърдена на предстоящото областно събрание на Алианс за права и свободи в Сливен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Мунчо
    Явно е излязъл нов модел на Бугати.
  • 0
    2
    Мераклия
    . Страшно чувство за справедливост имаш ти!!! Сигурно и ти си Топнал пръстче в милионите?!!!
  • 4
    1
    Русчуклия
    Колко струваше тая номинация на Вълчо ....към адвокатчето?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари