Лена Бориславова: Държавата загуби 146 милиона лева от кредита на Румен Гайтански

17
КОНПИ започна разследване след раздора между Пеевски и Доган
КОНПИ започна разследване след раздора между Пеевски и Доган Снимка: Lena Borislavova / Facebook

КОНПИ започна разследване след раздора между Пеевски и Доган

Депутатката от ПП-ДБ осветли подробности около отпуснатия от ББР кредит на Румен Гайтански - Вълка. С публикация във Фейсбук Лена Бориславова назова точната сума, с която държавата губи от несъбираемия заем.

Преди три години Лена Бориславова, тогава юридически съветник на Българската банка за развитие (ББР), съвместно с новото ръководство на банката, подава сигнал до прокуратурата и компетентните институции за несъбираем кредит в размер на 150 милиона лева, отпуснат на фирма, свързана с бизнесмена Румен Гайтански - Вълка. Според Бориславова, този сигнал описва всички детайли на случая, но въпреки това не беше предприето нищо значително по въпроса.

Преди няколко дни ББР най-накрая успя да продаде активите на кърджалийската фирма, получила кредита, за скромната сума от 3.65 милиона лева, което означава загуба от над 97% от стойността на отпуснатия заем. Тази продажба представлява най-голямата загуба в историята на ББР, заем, който е бил отпуснат по времето на тогавашния управител на банката, Стоян Мавродиев.

Финансовите последствия за държавата са катастрофални, като загубите възлизат на 146.35 милиона лева, без да се включват натрупаните лихви и обезценяването на сумата поради инфлацията за този период.

Интересен аспект на ситуацията е фактът, че КОНПИ (Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество) започва активно разследване на случая едва сега, три години по-късно, и то след раздора между Делян Пеевски и Ахмед Доган. Бориславова посочва, че това вероятно е опит на комисията да покаже активност и да демонстрира, че нейният председател Славчев заслужава подкрепата на Пеевски.

В допълнение, Бориславова разкри, че след заседание на Народното събрание е била извикана за разпит в прокуратурата, където прекарва 20 минути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    14
    Иван
    Абе Лено а с вашите даалавери по митниците, колко кеш загубихме. Ами с договорите подписани от простия киро парапета и Василев с колко ни загробихте. Ще плащаме до гроб.Нацапахте гащи като арестуваха спонсора с цигарите а сега се отваряте, я върнете кеша от рушвети
  • 3
    13
    BhBp.bg
    Толкова ли сте тъпи да не разберете, че този кредит без нужното обезпечение е отпуснат целево - да не бъде върнат. А ако не сте тъпи какво направихте? И въобще какво правите м.а ви?! Нарочно оставяте някой яко да краде или самите вие крадете и след това народът да плаща. Мръсни политически свине! Иначе глобявате някой, ако няма билетче в градския транспорт и събирате по 2 лв. в обществените тоалетни /където има такива/.
  • 3
    12
    На Дедо
    Ленче, ти срам нямаш . А и как да имаш, кото го направи на парапета.
  • 3
    11
    Прокурор
    Съвсем скоро започваме работа върху тази мустаката персона и нейните съпартийци
  • 5
    10
    Гост
    Така ли??? А ти ,Киро и Асен колко присвоихте?????????????
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...