Париж казва сбогом на Олимпийските игри

0
Започна церемонията по закриването на Олимпийските игри във френската столица
Започна церемонията по закриването на Олимпийските игри във френската столица Снимка: БГНЕС

Започна церемонията по закриването на Олимпийските игри във френската столица

На легендарния "Стад дьо Франс" в Париж стартира церемонията по закриването на Олимпийските игри, която обещава да бъде грандиозно събитие, изпълнено с изненади и емоции. Спектакълът, който ще продължи около два часа и половина, ще завърши с предаването на олимпийския флаг на следващия домакин на най-големия спортен форум през 2028 година — Лос Анджелис.

Организаторите са подготвили незабравимо шоу, което отново е поверено на същия екип, който блестящо реализира церемонията по откриването на Олимпиадата. Директор на церемонията е Тиери Рьобул, а режисьор — Тома Жоли, който обещава магическо и антиутопично представяне, вдъхновено от темата "Records".

Артисти превръщат стадиона в театрална сцена

В шоуто ще участват около 100 артисти, сред които акробати, циркови творци, танцьори, музиканти и певци, които ще превърнат "Стад дьо Франс" в огромна театрална сцена с площ 2800 квадратни метра. Зрителите могат да очакват микс от танци, музика, пантомима и улични изкуства, които ще създадат уникална атмосфера и ще пренесат всички присъстващи в света на изкуството и въображението.

Церемонията е разделена на три основни части. Първата част ще продължи един час и ще бъде класическа, включваща преминаване на олимпийските делегации от различните страни с техните знамена. Знаменосци за България ще бъдат олимпийският шампион по борба класически стил в категория до 87 килограма Семен Новиков и вицешампионката в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика Боряна Калейн.

Антиутопична визия и предаване на олимпийския флаг

Втората част от церемонията ще бъде артистичната и носи заглавието "Records". Според Тома Жоли, този сегмент ще представи Олимпийските игри като "един крехък монумент", който е изчезнал по някаква причина и трябва да бъде пресъздаден наново. Комбинацията от магия и антиутопия ще предложи на зрителите уникален и дълбок поглед към значението и крехкостта на олимпийските традиции.

Заключителната част от церемонията, с продължителност около 20 минути, ще бъде посветена на предаването на олимпийското знаме на Организационния комитет на Летните олимпийски игри в Лос Анджелис през 2028 година. В този момент световноизвестните американски изпълнители Били Айлиш, Снуп Дог и "Ред хот чили пепърс" ще се включат в спектакъла, като обещават да добавят специален музикален акцент към церемонията.

Мащабни мерки за сигурност

За да се гарантира сигурността на събитието, в Париж са мобилизирани над 20 000 полицаи и жандарми, от които 2500 ще бъдат разположени на и около "Стад дьо Франс". Организаторите подчертават, че всички мерки са взети, за да се осигури безпроблемното протичане на церемонията и безопасността на всички присъстващи.

Тази церемония по закриването на Олимпийските игри ще остане в историята не само със своите артистични и технологични постижения, но и със своето послание за значението на спорта, културата и мира в глобален мащаб. Публиката очаква с нетърпение този вълнуващ финал на Игрите в Париж и началото на новия олимпийски цикъл, който ще ни отведе в Лос Анджелис през 2028 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    До 3
    Съдейки по килограмите,това с червената рокля може да е само ДеБел Ристю Бойкикев хахаха
  • 1
    5
    Все недоебал бесарабски гей
    Колко медала взеха от бандеронацистката педерация? Кисело е гроздето, поради което болният укропитек сере укропитешки лайна от безсилие. Олимпиадата си беше абсолютна педериада и допадна единствено на третополови травестити като мен, а за урудите-фенове на недъгавото киевско джудже им остава само да си сменят памперсите и да ронят сълзи,че пак ги биха и ебаха на фронта хахахахаха
  • 0
    4
    Българин
    Кисело е гроздето, поради което болният русофилистик сере русофилистични лайна от безсилие. Олимпиадата си беше успех за нас нормалните Българи, а за урудите-фенове на недъгавото кремълско джудже им остава само да си сменят памперсите ...
  • 5
    3
    Въйййй,
    Травеститът с червената рокля не е ли Асан Василев?
  • -4
    2
    Все недоразбрал
    Колко медала взеха от Педерусската педерация?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...