Закриха Олимпийските игри в Париж

0
Една от изненадите бе появата на Том Круз
Една от изненадите бе появата на Том Круз Снимка: АП / БТА

Париж каза "сбогом" на Олимпиадата с впечатляваща церемония

XXXIII Олимпийски игри завършиха с грандиозна церемония на "Стад дьо Франс" в Париж, която остави публиката без дъх. Закриването, режисирано от Тиери Рьобул и Тома Жоли, бе истинско зрелище, изпълнено с музика, светлини и впечатляващи изпълнения. Над 100 артисти, включително акробати, танцьори и музиканти, преобразиха стадиона в огромна театрална сцена с площ от 2800 квадратни метра.

Началото на церемонията беше ознаменувано от появата на френската звезда на плуването Леон Маршан, който с четирите си златни медала заслужено пое олимпийския огън. След това, делегациите на различните държави преминаха пред публиката, създавайки атмосфера на празничност и единство.

България беше представена от знаменосците Семен Новиков, олимпийски шампион по борба в класически стил, и Боряна Калейн, вицешампионка по художествена гимнастика. Българската делегация включваше още националния отбор по художествена гимнастика, олимпийския шампион Магомед Рамазанов и множество треньори.

Сред официалните моменти бе награждаването на медалистките в маратона - Сифан Хасан от Нидерландия, която спечели титлата, както и Тигст Асефа от Етиопия и Хелън Обири от Кения. Те получиха своите отличия от президента на МОК Томас Бах и президента на Световната атлетика Лорд Себастиан Коу.

Втората част на церемонията, озаглавена "Records", предложи уникална смесица от магия и антиутопия, представяйки Олимпийските игри като събитие, което трябва да бъде преоткрито. Основната роля в този спектакъл беше поверена на Златния пътешественик, който символично възроди игрите чрез петте олимпийски кръга - символ, създаден по идея на барон Пиер дьо Кубертен.

Закриването на Игрите не мина и без музикални изпълнения. Групите "Ер" и "Феникс" допринесоха за настроението с изпълнения, отдаващи почит на френския електропоп.

В кулминацията на събитието, олимпийският флаг беше предаден на Организационния комитет на Летните олимпийски игри в Лос Анджелис през 2028 година. Флагът премина през ръцете на Тони Естанге, кмета на Париж Ан Идалго и Томас Бах, за да бъде предаден на кмета на Лос Анджелис Карън Бас и на седемкратната олимпийска шампионка Симон Байлс. Музикалната част беше обогатена с изпълнение на американската певица Н.Е.R., която изпя националния химн на САЩ.

Един от най-запомнящите се моменти на церемонията беше появата на актьора Том Круз, който направи впечатляващ вход от покрива на стадиона, след което премина през улиците на Париж с мотоциклет и демонстрира уменията си чрез каскади, включително скок с парашут около известния надпис "Hollywood".

Краят на церемонията беше белязан от символичното угасване на олимпийския огън от Леон Маршан и шестима легендарни спортисти, представляващи различни континенти, включително Елиуд Кипчоге, Теди Ринер и Ема Маккиоун.

Финалната нота на събитието бе поставена от изпълнението на песента "My Way" от френската певица Yseult, символизираща преминаването на Олимпийския дух от Париж към Лос Анджелис. С впечатляващо светлинно шоу Олимпиадата във френската столица се затвори, оставяйки трайни спомени в съвременната спортна история.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    До 2
    Имаше и гнусни брадати жени,имаше и хермафродити,които пребиваха жени на ринга,имаше и наяли се с лайна от Сена трибойци,имаше и атлети,които се оплакваха от червеи в храната и от лайняните картонени легла,които ужким били еко...хубавото е,че РУСНАК и КУБИНЕЦ донесоха златни медали за България,както и един УКРАИНЕЦ който е успял навреме да избяга от режима на нашмърканата киевска маймуна! А ти,хермафродит от 2,ще лапаш пишките както обикновено защото си твърде жалък и незначителен дори за педериадата на Бабоеб Макрон!
  • -3
    2
    до 1
    нямаше. за това пък равносметката е - украинец донесе знатен медал и титла за България, а ти бай ганьо изсра поредното лайно и си легна както винаги нещастен. Сега лапай мухите както винаги и си пий бирата
  • 4
    1
    123
    Нямаше ли нагримирани полу-голи травестити, шибаланковци с големи челюсти и глави на мутанти ? Изложиха се този път още по здраво.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...