Кубрат Пулев: Ако дъщеря ми реши да тренира бокс, ще е против волята ми

1
Синът ми е трето поколение боксьор, допълни Пулев
Синът ми е трето поколение боксьор, допълни Пулев Видео: NOVA

Синът ми е трето поколение боксьор, допълни Пулев

Емоциите около Олимпийските игри в Париж постепенно утихват, но някои от скандалите, които съпътстваха спортния форум, ще останат в паметта на всички. Особено внимание привлече боксовата зала, която се оказа епицентър на полемики, свързани и с българското участие. Кубрат Пулев, една от емблематичните фигури на българския бокс, коментира ситуацията в ефира на предаването „Събуди се” по NOVA.

Олимпийските игри - най-великият спортен форум на планетата

За Кубрат Пулев Олимпийските игри не са просто спортно събитие. Според него, това е най-великият форум на планетата и несравнимо преживяване за всеки спортист. „Това е най-великото спортно събитие”, заяви Пулев. Той си спомня участието си на Игрите с вълнение и гордост. „Бил съм участник и знам, че е вълнуващо. За мен беше неповторимо преживяване”, сподели боксьорът, подчертавайки емоционалния заряд, който Олимпийските игри носят със себе си.

Българското участие и проблемите с реферите

Кубрат Пулев не пропусна да коментира и българското участие на Олимпийските игри в Париж. Според него, представянето на България е било достойно, въпреки че някои моменти от боксовите мачове породиха сериозни съмнения за справедливостта на съдийските решения. „В крайна сметка, когато е имало несправедливост, човек трябва да съди себе си преди съдиите. Когато има рефери, винаги има въпросителни”, заяви Пулев.

Въпреки всичко, той подчерта, че България се е представила „не лошо” и изрази оптимизъм за бъдещето на българския спорт. „Ние сме спортна нация, но такива медали не сме имали от последните две Олимпиади”, добави той, намеквайки за възраждането на спорта в страната.

Необходимост от по-строги регулации в женския бокс

Една от темите, която Кубрат Пулев засегна, бе и женският бокс. Според него, тази дисциплина се нуждае от по-сериозни регламенти и контрол. „Аз не съм навътре в нещата. Не съм в контролните органи на самите Игри. Трябва да има по-строг контрол. Това не е градско първенство или двустранна среща”, смята Пулев. Изказването му подчертава важността на правилата и справедливостта в спорта, особено когато става въпрос за най-голямото спортно събитие в света.

Личният живот на Кубрат Пулев и възпитанието на децата му

Освен спортните теми, Кубрат Пулев сподели и част от своите лични възгледи по отношение на децата си и тяхното евентуално бъдеще в бокса. Боксьорът е баща на дъщеря и син - Христина и Спартак. Той категорично заяви, че не би искал дъщеря му да тренира бокс, макар че няма да я насилва в избора ѝ. „Аз никога няма да насилвам нищо, но ще е против моята воля, ако реши да стане”, каза Пулев, с което показа ясната си позиция относно възможната спортна кариера на дъщеря му.

Относно сина си, Спартак, Кубрат Пулев подчерта, че той е трето поколение боксьор и че би желал да предаде своя опит на него. „Всички ние искаме децата ни да са шампиони, но всеки може да бъде в действителност. Синът ми е трето поколение боксьор. Това е опит, който мога да предам”, заключи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...