Паралелно преброяване: „Възраждане” е втора политическа сила

0
Осем политически сили влизат в Народното събрание
Осем политически сили влизат в Народното събрание Снимка: БГНЕС

Осем политически сили влизат в Народното събрание

Агенция "Галъп" представи първите данни от паралелното преброяване на предсрочните парламентарни избори, като проучването е осъществено по поръчка на телевизия NOVA. При обработени 80 процента от извадката, коалиция ГЕРБ-СДС получава 24,4 процента от гласовете на избирателите.

Нов политически играч в парламента

Изненадата на тези избори е партия МЕЧ, която успява да премине четирипроцентовата бариера с 5,0 процента от гласовете. Това я превръща в новото политическо формирование, което ще има представители в Народното събрание.

Преподреждане на политическите сили

Партия "Възраждане" се утвърждава като втора политическа сила с 13,7 процента от гласовете. Коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) заема третата позиция с 13,5 процента.

"Движение за права и свободи - Ново начало" получава 11,7 процента, следвано от "Алианс за права и свободи" с 10,1 процента. "БСП - Обединена левица" събира 7,8 процента, а "Има такъв народ" - 6,9 процента и МЕЧ 5,0 процента.

Под четирипроцентовата бариера

Партия "Величие" остава извън парламента с резултат от 3,8 процента. Опцията "Не подкрепям никого" е избрана от 3,6 процента от гласувалите.

Избирателната активност на тези избори достига 36,4 процента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Учуден бесарабски гей
    До 2 - в момента се пише новината за тоталната катастрофа на ДеБил-ПеПерастите. Българите ясно показаха къде е мястото на учудените ПеПеруги - в клозетната яма!
  • -1
    2
    Учуден
    Учуден съм, кога ще напишете "новината" за катастрофата на кЪстадин ?! Това събитие задължително предстои ...
  • 2
    1
    Мухахахахаха
    Сега ще започне жален ПеПерастки квич мухахахаха даже и с купуването на цигански гласове и с далаверите с машинките,продажната ПеПерастка сган се срина в канала мухахахахаха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари