Първи резултати: Седем партии влизат в новия парламент

1
Оспорвана битка за второто място между ПП-ДБ и "Възраждане"
Оспорвана битка за второто място между ПП-ДБ и "Възраждане" Снимка: Dunavmost

Оспорвана битка за второто място между ПП-ДБ и "Възраждане"

Според данните на социологическата агенция "Тренд", коалиция ГЕРБ-СДС води в предсрочните парламентарни избори с 26,1% от гласовете на избирателите. На втора позиция се нарежда коалицията ПП-ДБ с 14,3%, следвана от "Възраждане" с 13,6% подкрепа.

В 51-вото Народно събрание се очаква да влязат още "Движение за права и свободи - Ново начало" с 9,6%, "Алианс за права и свободи" със 7,7%, "БСП - Обединена левица" със 7,6%, "Има такъв народ" с 6,8%, "Величие" с 4,1% и МЕЧ с 4,0%.

Под 4-процентовата бариера остава коалиция "Синя България" с 1,5%. Опцията "Не подкрепям никого" е избрана от 2,8% от гласувалите.

Данни от агенция "Галъп"

Exit poll проучването на "Галъп" показва сходна картина с ГЕРБ-СДС начело с 25,1% от гласовете. ПП-ДБ получава 15,4%, а "Възраждане" - 13,8%.

"БСП - Обединена левица" събира 8,1%, следвана от "Движение за права и свободи - Ново начало" със 7,7% и "Алианс за права и свободи" със 7,3%. "Има такъв народ" получава 6,8% подкрепа.

Избирателната активност към 19:00 часа според "Галъп" е 33,5%, а според "Тренд" - 34,2%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Ташунко Сапа
    През оная ми работа е колко партии влизат, очевидно след 3-4 месеца ще има нови избори.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари