Девет партии влизат в 51-вото Народно събрание

0
Резултати при 82.42% обработени протоколи от ЦИК
Резултати при 82.42% обработени протоколи от ЦИК Снимка: БГНЕС

Резултати при 82.42% обработени протоколи от ЦИК

При обработени 82.42 процента от протоколите от Централната избирателна комисия (ЦИК), коалицията ГЕРБ-СДС излиза начело в надпреварата за 51-вото Народно събрание с 26.08 процента от гласовете на избирателите.

Разпределение на партиите в следващия парламент

На второ място се нарежда коалицията "Продължаваме Промяната - Демократична България" с 14.76 процента. Трета политическа сила е партия "Възраждане" с 13.81 процента от вота.

"Движение за права и свободи - Ново начало" получава 10.36 процента подкрепа, следвано от Българската социалистическа партия с 7.75 процента и "Има такъв народ" със 7.02 процента от гласовете.

"Алианс за права и свободи" събира 7.14 процента, а новата партия МЕЧ преминава избирателната бариера с 4.70 процента. Партия "Величие" също влиза в парламента с 4.13 процента от гласовете.

Вот "Не подкрепям никого"

Според данните на ЦИК, 67 671 избиратели са упражнили правото си на глас с опцията "Не подкрепям никого" в бюлетината за национален парламент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Bau
    Не го разбраха тия хора,че " не подкрепям никого", все едно че не са гласували!!! Отново дават подкрепа на тиквата!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари