Откриват изложба на площад "Свобода"

2

Експозицията е озаглавена „Изворът и горното течение на река Дунав“

Велосипедисти представят вълнуваща фотоизложба на пл. „Свобода“ в Русе.

На 24 август 2024 година, площад „Свобода“ в Русе ще бъде домакин на уникална изложба, представяща вдъхновяващи фотографии от велопътешествие по горното течение на река Дунав. Изложбата, озаглавена „Изворът и горното течение на река Дунав“, ще се открие в 19:00 часа и ще разкрие пред жителите и гостите на града величието и културното многообразие, което реката свързва.

Фотографиите са дело на колоездачите от приятелската задруга „Slow Riders“, които през май тази година изминаха 1500 километра от извора на река Дунав до Виена. От това разстояние, около 1000 километра бяха преминати по поречието на реката. Това вълнуващо пътуване е организирано с подкрепата на Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“, като целта е да се акцентира върху значимостта на река Дунав за културите и хората, живеещи покрай нея.

Река Дунав - мост между култури и вдъхновение за активен начин на живот

Велосипедистите Велиян Делийски (Русе), Мартин Шивачев (София), Никола Гюрчев (Русе) и Васил Йорданов (Добрич) са главните герои в това приключение, което не само подчертава физическата им издръжливост, но и тяхното творческо виждане за живота край Дунав. Избраните фотографии в изложбата разказват истории за ежедневието и традициите на хората, живеещи покрай реката, и представят впечатляващи природни забележителности.

Поставяйки акцент върху активния начин на живот, велопътешествието има за цел да стимулира и популяризира туристическия потенциал на Русе и региона. В същото време, фотографиите предлагат сравнителен поглед върху живота в другите държави, през които Дунав преминава, вдъхновявайки местните жители да преосмислят връзката си с реката и да използват нейните възможности за развитие на туризма.

Фотоизложбата като културно събитие в Русе

Изложбата ще бъде разположена до шадравана пред сградата на Общината и ще позволи на посетителите да се потопят в един свят на изкуство и природа. Местоположението на пл. „Свобода“ е избрано стратегически, за да предостави удобен достъп на всички заинтересовани да разгледат фотографиите и да се насладят на артистичната интерпретация на това уникално велопътешествие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари