Община Русе завърши нови инфраструктурни подобрения в града

3
Приключиха ремонти в квартал „Здравец“ и подобрения в осветителната система
Приключиха ремонти в квартал „Здравец“ и подобрения в осветителната система Снимка: Община Русе / Архив

Приключиха ремонти в квартал „Здравец“ и подобрения в осветителната система

Общинската администрация на Русе продължава да работи по проекти в различни ресори. В последната седмица бяха завършени редица инфраструктурни ремонти и подобрения в града и околността, свързани с опазването на околната среда, благоустройството и социалната сфера.

Нови ремонти и благоустройства в квартал „Здравец“

Един от приоритетите на Община Русе е подобряването на инфраструктурата в кварталите. Приключиха строителните дейности за полагане на нова асфалтова настилка в квартал „Здравец“. В частност бяха обновени обслужващата улица и участък от улица „Юндола“, както и пешеходната алея, свързваща блок „Титов“ с улица „Петрохан“. Допълнително, бяха извършени обработки срещу комари на територията на Русе, Мартен и околните села.

Подобряване на уличната и тротоарната мрежа

Общината не спира да работи и по поддръжката на уличната инфраструктура. Бяха ремонтирани тротоарните настилки на улиците „Борисова“ и „П. Д. Петков“, а в квартал „ДЗС“ и село Бъзън бяха възстановени компрометирани участъци чрез студено изкърпване. В допълнение, беше отстранено опасно пропадане на ревизионна шахта по републикански път I-5 след Гредовия мост.

Енергийно ефективно осветление и художествено осветление на паметници

Община Русе също така стартира проекти за подобряване на енергийната ефективност. По протежението на улица „Втора“ в местността Нови Халваджи започна изграждането на ново улично осветление, което ще бъде с LED осветителни тела. В допълнение, беше монтирано ново екстериорно художествено осветление на паметника на Захари Стоянов в Парка на възрожденците.

Ремонти на обществени сгради и спортни зали

Ремонтните дейности продължават и в обществения сектор. Пенсионерски клуб №3 в квартал „Родина“ вече разполага с обновена фасада. В същото време, сградата на Спортен клуб „Динамо“ бе напълно обновена, включително покрив, зала и санитарни възли. В ход са също и ремонти в общинската административна сграда на улица „Княжеска“.

Туристически инициативи и културни проекти

Русе продължава да подкрепя развитието на туризма в региона. Като част от инициативата „Дунав Ултра“, в града пристигнаха 80 колоездачи от 5 държави, преминаващи по дългия 740 километров маршрут от Видин до Дуранкулак. Тази година събитието е подкрепено от Общината чрез Програмата за развитие на туризма.

Подобряване на социалните услуги

Община Русе предприема мерки за подобряване на социалните услуги. Сключен бе договор за предоставяне на услуга „Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психични разстройства“. В същото време, на 5 септември бяха обявени свободни места за прием в общински детски ясли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    ВД
    Умря циганката която те хвалеше и започна сам да се възхваляваш.
  • 1
    9
    Гогата
    На входа на ОП"Комунални дейности"(гаража) има изградена от Общината градинка и шадраван,за да му е красиво на Директора на ОПКД!Щото,ако не е на кеф същия започва да рита вратите и да прави дупки в тях!
  • 8
    8
    daskal
    Оправете улиците, бе, имитатори! Изпотрошихме си колите! Целият град е в безобразно състояние!
  • 4
    7
    Леля Васи
    Кмета обновява основно сексуалният си живот😆
  • 4
    6
    Хъ
    Едва ли 3 мандат ще види...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари