Откриха тялото на Хасан Насрала в Бейрут

0
Тялото на лидера на "Хизбула" е непокътнато
Тялото на лидера на "Хизбула" е непокътнато Снимка: ЕПА / БГНЕС / Архив

Тялото на лидера на "Хизбула" е непокътнато

Тялото на лидера на ливанската шиитска организация "Хизбула", Саид Хасан Насрала, е било открито на мястото на израелската въздушна атака в южните предградия на Бейрут. Тази информация бе потвърдена от източник от службите за сигурност пред международната информационна агенция Ройтерс.

Според първоначалните данни, по тялото на Насрала не са открити видими рани. Експертите предполагат, че вероятната причина за смъртта му е вътрешна травма, причинена от силата на взрива при атаката.

В отговор на това трагично събитие, правителството на Ливан обяви тридневен национален траур. Същевременно, властите в Иран, които са близък съюзник на "Хизбула", обявиха петдневен траур в знак на почит към загиналия лидер.

Междувременно, Израел продължава своите военни операции срещу "Хизбула" на територията на Ливан. Тези действия допълнително изострят и без това напрегнатата ситуация в региона.

Смъртта на Саид Хасан Насрала бележи края на една ера за "Хизбула" и може да доведе до значителни промени в динамиката на конфликта между Израел и ливанската въоръжена групировка. Международната общност следи внимателно развитието на ситуацията, опасявайки се от възможна ескалация на напрежението в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари