Израел нанесе нови масирани удари срещу Бейрут

0
Петима души са убити при атака срещу център на спасителната служба на „Хизбула“
Петима души са убити при атака срещу център на спасителната служба на „Хизбула“ Снимка: Асен Игнатов / Архив

Петима души са убити при атака срещу център на спасителната служба на „Хизбула“

Израелска атака в центъра на Бейрут отне живота на петима души, съобщиха от ливанското министерство на здравеопазването и източник, близък до ливанското ислямистко движение "Хизбула", предаде Франс прес.

Инцидентът се случи в късните часове на вечерта, когато ударът беше насочен срещу център на спасителната служба на "Хизбула" в сърцето на ливанската столица.

Това е втората атака в центъра на Бейрут тази седмица, което показва ескалация на напрежението в региона. Според информация от източник, близък до "Хизбула", нападението е било насочено към квартал "Башура" в централната част на града. В резултат на атаката са загинали двама души, а единадесет са ранени.

Журналисти на място съобщават, че са чули силна експлозия, която е разтърсила сгради в района. Веднага след инцидента към мястото на взрива са се отправили линейки, за да окажат помощ на пострадалите.

Ситуацията се усложнява допълнително от факта, че това не е единичен случай. Малко преди полунощ израелската армия е нанесла три последователни удара по южните предградия на Бейрут. Тези атаки са третата серия от израелски нападения срещу крепостта на проиранското ислямистко движение "Хизбула" за по-малко от денонощие.

Ливанското министерство на здравеопазването публикува тревожна статистика, според която в рамките на последните 24 часа от "израелски вражески удари" в няколко района на страната са загинали 46 души, а 85 са ранени.

Тези събития подчертават нарастващото напрежение в региона и повдигат въпроси за бъдещата стабилност на Ливан и отношенията му със съседните държави. Международната общност следи ситуацията с нарастваща загриженост, като се очакват реакции от страна на световните лидери и призиви за деескалация на конфликта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Sara
    Велики сте,продьлжавайте така,само напред.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Заради 99% от депутатите, останалите имат лоша репутация!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари