Отец Никанор: Петър Шишков беше общителен, светъл, ведър човек

0
Отец Никанор сподели спомени за дългогодишния си приятел и изрази съболезнования към семейството му
Отец Никанор сподели спомени за дългогодишния си приятел и изрази съболезнования към семейството му Видео: NOVA

Отец Никанор сподели спомени за дългогодишния си приятел и изрази съболезнования към семейството му

Трагичен инцидент доведе до загубата на един от водещите специалисти по пиротехника в България - Петър Шишков. Той загина по време на взривовете край град Елин Пелин, оставяйки след себе си семейство и множество приятели и колеги, които скърбят за него.

Отец Никанор, дългогодишен приятел на доцент Шишков, разказа за тяхното приятелство и професионален път. „Познаваме се от деца, учихме заедно, и от ученик Петър имаше огромен интерес към пиротехниката”, сподели отецът в интервю за предаването „На фокус”. Според него, още от младежките си години Петър Шишков проявявал интерес към тази област и постепенно станал един от най-добрите в страната.

Шишков е известен не само в България, но и извън нейните граници, където също е работил и допринесъл за развитието на пиротехниката. Освен професионалната си кариера, той е бил и човек с голямо сърце, обичащ да общува с хора и да помага на другите. „Поддържахме редовен контакт с него. Той беше общителен, светъл, ведър човек. Още от дете беше невероятен приятел”, сподели отец Никанор.

Особено трогателен е фактът, че дъщерята на доцент Шишков също е проявявала интерес към занаята на баща си и активно му е помагала в работата. Този семеен дух на страст към пиротехниката прави загубата още по-тежка за близките му.

Не съществуват думи, които биха помогнали на съпругата му”, сподели отец Никанор, изразявайки съболезнованията си към семейството на Петър Шишков. Той призова хората да бъдат по-внимателни към своите близки и да се стремят към повече човещина и любов в ежедневието си. „Нека обръщаме повече внимание на близките си, да имаме повече време да отделяме един за друг. Да проявяваме повече човещина и любов”, завърши отецът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари