Основателят на Telegram определи ареста си като "грешен подход"

0
Павел Дуров направи първо изявление след ареста си от френските власти
Павел Дуров направи първо изявление след ареста си от френските власти Снимка: БТА

Павел Дуров направи първо изявление след ареста си от френските власти

Основателят на Telegram Павел Дуров направи първо изявление след ареста си от френските власти.

В своето обръщение Дуров уточнява, че е бил разпитван в продължение на четири дни и подчертава, че Telegram има свой представител в Европейския съюз, към когото властите са можели да се обърнат за съдействие. Той също така разкрива, че лично е помогнал за създаването на специална "гореща линия" във Франция за борба с тероризма.

Според него, обвиненията срещу създателя на дадена платформа за престъпления, извършени от трети лица с помощта на тази платформа, е грешен подход. Дуров смята че, ако иновациите бъдат ограничавани по този начин, създателите няма да се осмелят да разработват нови технологии, знаейки, че може да бъдат държани отговорни за евентуална злоупотреба. Той допълва, че Telegram винаги е бил отворен за сътрудничество с регулаторните органи, предава БНР.

Дуров, родом от Русия, беше арестуван на 24 август на летище "Бурже" в Париж. Френските власти го обвиниха в отказ от сътрудничество и в предоставяне на цифрови инструменти за разпространение на детска порнография, търговия с наркотици и измами.

След задържането му, основателят на Telegram беше освободен срещу гаранция от 5 милиона долара, като му беше наложена забрана да напуска Франция за период от шест месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари