Организирана престъпна група за трафик на мигранти остава в ареста

1
Апелативният съд в Пловдив отхвърли жалбите на обвиняемите
Апелативният съд в Пловдив отхвърли жалбите на обвиняемите Снимка: БТА

Апелативният съд в Пловдив отхвърли жалбите на обвиняемите

Апелативен съд - Пловдив отхвърли жалбите на петима мъже, обвинени в участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти, и постанови те да останат в ареста. Решението на съда бе взето на база обоснованото подозрение за извършване на престъпление, което според съдебния състав е достатъчно за задържането на обвиняемите под стража.

Обвиняемите са част от организирана престъпна група, която е действала в град Пловдив от началото на 2024 година до 19 август, когато е била разкрита от органите на реда. В групата са включени български граждани, както и лица от Йордания, Австрия и Сирия, някои от които със статут на постоянно пребиваващи в България. Престъпната дейност е била извършвана с користна цел, като групата е подпомагала незаконното преминаване на мигранти през страната.

Апелативните съдии споделиха мотивите на първоинстанционния Окръжен съд - Пловдив, който е намерил, че има достатъчно доказателства, за да бъде наложена мярка „задържане под стража“ на обвиняемите. Особено внимание бе обърнато на факта, че един от обвиняемите е с предишно криминално минало и е извършил новото престъпление по време на изпитателния срок на предходно осъждане.

Съдът смята, че при по-лека мярка за неотклонение съществува реална опасност обвиняемите да извършат нови престъпления, което е и основание за потвърждаване на тяхното задържане. Освен обвинението за участие в организирана престъпна група, един от задържаните е обвинен и в незаконно държане на наркотични вещества, което допълнително утежнява положението му.

Решението на Апелативен съд - Пловдив е окончателно и не подлежи на обжалване. Обвиняемите ще останат в ареста, докато не приключи наказателното производство. Съгласно българското законодателство, обвиняемите се считат за невинни до влизането в сила на съдебна присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари