Опашката от коли и камиони по булевард "България" надхвърли един километър

3
Тежък трафик на ГКПП "Дунав мост" при Русе
Тежък трафик на ГКПП "Дунав мост" при Русе Снимка: Бисер Тодоров / БТА

Тежък трафик на ГКПП "Дунав мост" при Русе

Трафикът на леки и товарни автомобили в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе остава изключително интензивен. Опашките от автомобили, чакащи да преминат съоръжението в посока към Румъния, са над километър, простирайки се по булевард "България". Репортер на Българската телеграфна агенция (БТА) засече дългите колони около 14:00 часа днес.

Опашки от товарни автомобили до Свободна зона - Русе

Натовареността на трафика е създала и значителни опашки от товарни автомобили в района. Те започват от кръговото кръстовище при "Дунав мост" и достигат до кръговото кръстовище в района на Свободна зона - Русе. Останалите тирове, които не могат да преминат веднага, изчакват основно в зоната на буферния паркинг, за да избегнат допълнително натрупване на автомобили в движението.

От граничния пункт съобщиха, че за последното денонощие през "Дунав мост" са преминали общо 1776 товарни автомобила. От тях 757 са влезли в България, а 1019 са напуснали страната в посока Румъния. Статистиката ясно подчертава интензивността на трафика и затрудненията, които се създават за шофьорите.

Основен ремонт на съоръжението усложнява трафика

Натовареният трафик в района на "Дунав мост" е допълнително усложнен от продължаващите строително-ремонтни дейности. На 10 юли тази година започна основният ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. В резултат на това движението по моста е ограничено в една лента в продължение на 200 метра в естакадната част, което допринася за забавяне на преминаването.

Служители на "Гранична полиция" са разположени в района на строително-монтажните дейности, за да регулират трафика и да осигурят безопасността на движението. Те наблюдават за спазването на забраните за изпреварване и дават разпореждания на шофьорите.

Призив към шофьорите за търпение и дисциплина

Властите призовават шофьорите да проявят търпение и да спазват всички указания за движение в зоната на ГКПП "Дунав мост". Забраната за изпреварване по мостовото съоръжение е в сила, за да се избегнат инциденти и допълнително затрудняване на и без това усложнената обстановка. Граничните власти съветват шофьорите да изпълняват указанията на служителите, които контролират трафика.

Очаква се ремонтните дейности на "Дунав мост" да продължат още няколко седмици, което ще наложи продължаващо внимание от страна на шофьорите и стриктно спазване на правилата за движение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    10
    Сали
    То това не е булевард, а пародия на път, осеян с дупки, мизерия, отпадъци и трева.За маркировка не може и да става въпрос.Демократско ми е, Ганчев
  • 4
    9
    Бенчо Милф Ков
    Работи, що питаш? Как мислиш се издържа толкова красива, умна и можеща ЕКОекспертка, като леля ти Василка Милф Кова? С нея разбрах какво е да си с жена, а не като с моята първа студентска любов. Още спорим с колегите, кой забремени колежката с малките.Голям купон беше.
  • 9
    8
    Аз
    Частния паркинг работи ли?
  • 5
    7
    гост
    А така мамалигарите нали са тръгнали на почивка и ей ти почивка , слънце , чист въздух , магистрала , опашка . Да се пекат яко и им пожелавам да киснат поне 8 часа там за да разберат нещо от почивката си .
  • 4
    6
    фассгаасдг
    оФцете ги пуснаха малко на почивка ,а те на свой ред дишат отгорели газове по прашни пътища с риск да се нацепят челно
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари