Опашки от автомобили се извиха на Дунав мост

0
Интензивен трафик и опашки към ГКПП "Дунав мост" при Русе
Интензивен трафик и опашки към ГКПП "Дунав мост" при Русе Снимка: БТА

Интензивен трафик и опашки към ГКПП "Дунав мост" при Русе

Интензивен е трафикът на леки и товарни автомобили в района на граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост" при Русе, като следобедните часове са белязани от значителни опашки от превозни средства, които чакат да преминат в посока към Румъния. Репортер на Българската телеграфна агенция (БТА) е на мястото и описва ситуацията като напрегната, с превозни средства, предимно с румънска регистрация, които се струпват до кръговото кръстовище и булевард "България". Движението в района се регулира активно от служители на "Пътна полиция", които се грижат за безопасността и реда.

Основен фактор, допринасящ за затрудненията, е започналият на 10 юли основен ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. В момента строително-монтажните дейности се извършват по естакадната част с дължина от около 200 метра в лентата за вход в България. Това е наложило ограничаване на движението в тази част, като трафикът е пренасочен в лентата за изход към Румъния, където не се извършват ремонтни дейности. За да се осигури по-добра организация на движението, на място помагат и служители на „Гранична полиция“, които също така следят за спазването на разпоредбите от страна на шофьорите.

Въпреки усилията за регулиране на движението, натискът върху инфраструктурата остава значителен, като най-големите проблеми се наблюдават при преминаването на товарни автомобили. Режимът на изчакване за тях е организиран основно в рамките на буферния тир паркинг, но въпреки това, опашките от камиони са достигнали от кръговото кръстовище при Дунав мост до това в района на Свободна зона Русе.

Според данни от граничния пункт, през последното денонощие през моста в двете посоки са преминали общо 1732 товарни автомобила, от които 911 са напуснали България, а 821 са влезли

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари