Димитър Главчев: Фериботът "Русе - Гюргево" ще намали тежкотоварния трафик

1

Премиерът инспектира ремонта на Дунав мост

Премиерът Димитър Главчев посети днес ГКПП „Русе-Гюргево“, за да се запознае на място с проблемите, свързани с преминаването на тежкотоварните автомобили през този ключов пункт. Визитата е част от усилията на правителството да намери решения за облекчаване на дългите опашки от тежкотоварни автомобили и подобряване на транспортния поток.

По време на посещението, Главчев бе придружен от служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. На Дунав мост те се срещнаха с кмета на Русе Пенчо Милков, областния управител Драгомир Драганов, председателя на Общинския съвет акад. Христо Белоев и посланика на България в Румъния Радко Влайков.

В рамките на срещата бяха обсъдени няколко ключови въпроса, свързани с намаляване на натовареността на граничния пункт. Премиерът Главчев лично провери започналия на 10 юли ремонт на българския участък на Дунав мост, като постави въпроса за ускоряване на строителните дейности. Обсъдена бе и възможността за отделяне на потоците на тежкотоварните автомобили от държави членки на Европейския съюз и трети страни, което би могло значително да подобри обработката на камионите.

Друг важен аспект на срещата бе предложението за обособяване на допълнителни гишета и изграждане на модерни паркинги за изчакване и почивка. Тези мерки се очаква да облекчат натовареността на ГКПП „Русе-Гюргево“, което е от стратегическо значение за българската икономика и международната търговия. Представителите на транспортния бранш вече подкрепиха идеите на правителството, подчертавайки важността на бързото им прилагане.

След инспекцията на граничния пункт, премиерът Главчев, заедно с кмета Пенчо Милков и областния управител Драгомир Драганов, посетиха фериботната линия Русе-Гюргево. Линията е от ключово значение за облекчаване на трафика между България и Румъния. Главчев отбеляза, че България е готова да възобнови фериботното движение възможно най-скоро, като амбициите са това да се случи през септември. Според него, възстановяването на фериботната линия може да намали тежкотоварния трафик с между 20 и 30 процента, което ще предостави допълнителна алтернатива за транспорт и ще намали натовареността на ГКПП.

Кметът на Русе Пенчо Милков и областният управител Драгомир Драганов изразиха своята подкрепа за правителствените инициативи. Те подчертаха, че подобренията в инфраструктурата и организацията на трафика са от съществено значение за икономическото развитие на региона и за подобряване на качеството на живот на местните жители.

По време на срещата Пенчо Милков проведе разговор и с министър Виолета Коритарова. Тя увери, че местната администрация ще участва активно в предстоящата подготовка на заданието за проектиране на реконструкцията на булевард „България“ в Русе. Това е поредна стъпка в съвместната работа на общинските и държавните институции за подобряване на градската инфраструктура.

Правителството, в сътрудничество с местните власти и транспортния сектор, ще продължи да търси ефективни решения за намаляване на тежкотоварния трафик и подобряване на условията за преминаване през ГКПП „Русе-Гюргево“, което е от изключителна важност за икономическите връзки между България и Румъния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Баси новината
    Е като се запозна кво стана?
  • 5
    1
    Бенедикт
    Ако вали дъжд и сме навън, ще се намокрим. Когато ходя и стъпвам. Ако светнем лампата става светло. През деня е ден. Водата е мокра!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари