Огнян Стефанов: Може би дължа живота си на Брендо

0
Журналистът разказа за побой над него, в който се е намесил Евелин Банев
Журналистът разказа за побой над него, в който се е намесил Евелин Банев Видео: NOVA

Журналистът разказа за побой над него, в който се е намесил Евелин Банев

Седмицата започна със събитие, което шокира не само охраната на Софийския затвор, но и българската политика. Осъденият за наркотрафик и пране на пари Евелин Банев - Брендо се предаде сам, за да излежи присъдата си.

Точно преди 16 години името на Брендо се появи след новината за бруталния побой срещу журналиста Огнян Стефанов. Той беше нападнат минути след среща с Брендо. А Банев влязъл в юмручна схватка с биячите на журналиста

Стефанов разказа в предаването "На фокус" по NOVA, че във въпросния ден, пред столичен ресторант, е бил пресрещнат от група мъже, които са го попитали дали той е Огнян Стефанов, след което са го нападнали. “Травмите бяха ужасно тежки, кръвозагубата огромна”, спомни си той и допълни, че смята, че е бил удрян с чукове и винкели.

Стефанов разказа, че по време на побоя е чул как Брендо се е включил. По-късно е разбрал, че Банев дори е имал травми. “Неговата намеса във всички случаи е отклонила част от вниманието към мен, логично е да си помисля, че му дължа живота си. Дали е така или не, не мога да кажа”, допълни журналистът.

Стефанов поясни, че не са приятели с Брендо, виждали са се няколко пъти.

Алексей Петров ме заплашваше”, каза той и допълни, че смята, че точно Петров е организирал срещата в ресторанта, пред който журналистът е бил пребит от бой.

“Затворът не е място, в което човек може да спаси кожата си”, така коментира Стефанов факта, че Евелин Банев се предаде доброволно.

Журналистът сподели, че от дълго време се опитва да не си спомня за случилото се преди години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари