Гълъбин Боевски отново заловен за наркотрафик

1
Спортистът опитал да пренесе кокаин на стойност 50 милиона долара
Спортистът опитал да пренесе кокаин на стойност 50 милиона долара Снимка: bTV

Спортистът опитал да пренесе кокаин на стойност 50 милиона долара

Олимпийският шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски е осъден в Португалия за участие в трафик на наркотици, оценен на над 50 милиона долара. Според информацията, разкрита от спортния журналист Огнян Георгиев в неговия подкаст, Боевски е задържан заедно с още трима чужденци при мащабна полицейска операция.

Специалните части на Португалия, провели операцията под кодовото име "Твърда земя", са заловили групата през октомври 2020 година. Боевски и неговите съучастници са се опитали да пренесат над 1 тон кокаин, което ги поставя сред най-големите задържани за наркотрафик в региона.

Екипът на Огнян Георгиев е провел разследване, продължило няколко месеца, като е получил и официален отговор от португалските власти. Властите потвърдиха ареста на българския спортист и неговото обвинение в участие в международен наркотрафик.

Това не е първият път, когато Гълъбин Боевски попада в центъра на подобен скандал. През 2011 година той беше задържан на летището в Сао Пауло, Бразилия, със 9 килограма кокаин в неговия багаж. Въпреки първоначалната му осъдителна присъда, Боевски беше освободен преждевременно през 2013 година.

Новият случай на задържане и осъждане на Гълъбин Боевски повдига въпроси относно усилията за борба с наркотрафика и влиянието на известни личности в подобни престъпления. Португалските власти продължават своите разследвания и може да последват още арести и присъди в рамките на международната мрежа, в която Боевски участва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    N/A
    Всички знаем, че той случайно се е озовал в куфара му...защо изобщо се пише за тоя боклук? Нека да не му се дава публичност и така сам ще изчезне...мизерник
  • 4
    2
    Боклуци
    Не знам защо бразилците не екзекутираха Кокаин Боевски още първия път, барабар с копелетата му Пол и Сара!
  • 12
    1
    Мунчо
    Голям цървул.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари