Очевидец на трагедията с Кирил Маричков: Той сякаш не видя, че сцената свършва

1
Кирил Маричков почина след падане от сцена в село Селановци
Кирил Маричков почина след падане от сцена в село Селановци Снимка: bTV

Кирил Маричков почина след падане от сцена в село Селановци

Музикалната общност в България е потресена от внезапната загуба на един от най-обичаните български рок музиканти, Кирил Маричков. Трагичният инцидент се случи в петък вечерта в село Селановци, област Враца, където "Фондацията" трябваше да изнесе концерт.

Фатално падане от сцената

Според очевидци, Маричков е паднал от сцената по време на подготовката за концерта. Борис Василев, който е бил свидетел на инцидента, сподели пред bTV: "Мисля, че не видя сцената, че идва краят ѝ, те си приготвяха инструментите, слизаха, качваха се. Аз не видях, че е той точно, в следващия момент чухме Кирил Маричков падна, те започнаха да слизат, очаквах да видя, че става, за съжаление не стана. Бодигардовете заградиха, започнахме да чакаме линейката".

Бърза реакция на спешните екипи

Екип на Спешна помощ пристигна на мястото на инцидента в рамките на минути. Въпреки бързата реакция, състоянието на Маричков се оказа критично. Музикантът е получил тежка черепно-мозъчна травма при падането и за съжаление е починал в линейката на път за болницата в град Оряхово.

Реакции на колеги и близки

Иван Лечев, дългогодишен колега и приятел на Маричков, споделя с дълбока скръб: "Точно преди това да се случи аз бях отишъл до колата си, той говореше с Дони. Всички казват, че се е спънал в едни калъфи от моите инструменти и оттам е тръгнал чак до другия край на сцената и там е паднал. Аз го видях вече паднал. Ние всички си мислим, че той получи нещо, защото начинът, по който падна, беше без никакъв жест на самосъхранение. Всеки, който тръгне да пада, ще протегне ръце да се запази, нещо ще направи. Всички бяхме наоколо, но никой не беше достатъчно близо да може да го задържи. Падна на лицето си от метър и половина. Никой не може да оцелее след такова нещо. Просто душата ми се къса".

Предишни инциденти

Лечев разкри, че това не е бил първият подобен инцидент с Маричков на сцената. През последната година е имало няколко подобни случая, което повдига въпроси относно здравословното състояние на музиканта.

Скръб в Селановци

Жителите на село Селановци са дълбоко покрусени от случилото се. Атмосферата в селото е потисната, а хората все още се опитват да осмислят трагедията, която се разигра пред очите им.

Загубата на Кирил Маричков е огромен удар за българската музикална сцена. Неговото творчество и принос към рок музиката в България ще останат незабравими.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари