Общинските съветници одобриха дофинансирането на ремонта на три улици в Русе

2
Предстои да бъде избран изпълнител на ремонтните дейности по „Плиска“, „Доростол“ и „Тулча“
Предстои да бъде избран изпълнител на ремонтните дейности по „Плиска“, „Доростол“ и „Тулча“ Снимка: Община Русе / Архив

Предстои да бъде избран изпълнител на ремонтните дейности по „Плиска“, „Доростол“ и „Тулча“

Общинският съвет на Русе одобри дофинансирането на ремонта на ключови улици.

На редовна сесия днес, общинските съветници на Русе одобриха допълнителното финансиране за основните ремонти на три ключови улици в града – „Плиска“, „Доростол“ и „Тулча“. Необходимостта от допълнителни средства възникна след преработването на инвестиционния проект, свързан с реконструкцията на ВиК инфраструктурата. Сумата за допълнителното финансиране надхвърля милион и половина лева.

История и финансиране

Община Русе получи от държавата малко над 3,8 милиона лева за основния ремонт на посочените улици, включително улица „Солун“, която беше изцяло ремонтирана през миналата година. Новоодобреното финансиране ще бъде усвоено заедно със средствата, предоставени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Подробности за ремонта

Улица „Плиска“ ще получи допълнително 521 592 лева, като финансирането ще бъде осигурено от обект „Изграждане на обслужваща улица към местност „Христо Македонски“ в град Русе“, който няма да бъде изпълнен до края на 2024 година поради неуредени отношения със собственика на част от терена. Общата сума за реконструкцията на улица „Плиска“ ще достигне 1 392 297 лева.

Финансирането за улица „Доростол“ и улица „Тулча“ ще се осигури както от целеви средства, така и от собствени средства на общината, възлизащи на 1 074 899 лева. Самофинансирането ще бъде осигурено от три обекта на територията на града.

Следващи стъпки

След като беше одобрено допълнителното финансиране, което включва и ремонт на тротоарните пространства, предстои да се проведе процедура за избор на изпълнител или изпълнители за извършването на ремонтните дейности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    Аз предлагам
    да поканим от Института по пътна безопасност да видят тази скандално известна велоалея на тротоара на ул."Плиска".И да приключва с простотията, сътворена от общинарите.
  • 4
    9
    Колко му е
    Ремонтирайте поразиите, нанесени от фирмите , потрошители по водния цикъл.Нали ще бъде пак от нашите пари.А кметът уж се беше заканил, че ще съди до дупка за всяка причинена дупка.Иди, че вярвай.Само се чувствайте предупредени да не асфалтиране дърветата по тези улици..!
  • 1
    8
    До 1 - я велосипедист
    някои карат като шантави по този нарисуван тротоар с велосипеди и тротинетки.Предлагаш да чакаме да блъснат някого и тогава да се премахне фалшивата велоалея.Я кажи , след като тротоарът е пешеходна зона , допустимо ли е върху нея да има колелета и тротинетки? И колко метра се изискват за ширина на велоалеята, а там колко са? Дай да премерим.
  • 3
    7
    Друг велосипедист до 1-вия
    Аз съм велосипедист, който в момента вече не ходи с велосипед на работа, само защото вече работя от вкъщи. И трябва да ти кажа, че след като се „изградиха“ (нарисуваха) първите велоалеи (на практика вторите, защото първата беше една единствена по Александровска, продължаваща в младежкия парк, също нарисувана върху вече съществуваща инфраструктура), започнах да стигам значително по-бавно на работа и значително по-уморен. При това нямаш избор. ЗДП те задължава, ако има велоалея, трябва да се движиш по нея. На всяко кръстовище с второстепенна уличка - спирачки и слизане от тротоара, после качване на отсрещния тротоар. Ако те е страх от другите участници в движението, ходи пеш или ползвай обществения транспорт. Можеш да се качиш и в автомобил, но предполагам, че си избрал да ползваш велосипед, а не си принуден поради това, че не можеш да си купиш автомобил (от написаното от теб, виждам, че не си неграмотен). По въпроса с вълните, които ограничават скоростта. Гарантираш ли, че това действа при всички? Дори и при онези малоумници, които се качват по двама на тротинетка. И даваш ли гаранция, че тези вълни винаги ще са там?
  • 2
    6
    рече димитрова и отсече!
    А защо говориш от името на „всички“, аз например искам да паркирам там! И, кво стана с това „всички“
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари