Община Варна конфискува 102 тротинетки

4
Проблемът с електрическите скутери, които наводниха големите градове се разраства
Проблемът с електрическите скутери, които наводниха големите градове се разраства

Проблемът с електрическите скутери, които наводниха големите градове се разраства

102 тротинетки конфискува Община Варна за малко повече от седмица, съобщи кметът Благомир Коцев.

"Както обещахме на варненци, това ще се случва с всяка електрическа тротинетка или велосипед, които нарушават обществения ред, като ползват общинска земя за търговска дейност без позволение", пише той Фейсбук.

Общината е поискала от фирмите да узаконят дейността си, но само една от тях е спазила задълженията си. Затова всички конфискувани тротинетки са от една марка, уточнява варненският кмет.

"Искам да уверя варненци, че гледките на безразборно захвърлени тротинетки из целия град са към своя край".

Според него за скоростта и опасното движение за съжаление са нужни далеч по-сложни решения, които се търсят на местно, и на централно ниво.

Проблемът с електрическите скутери, които наводниха големите градове се разраства. В Русе общинските съветници въведоха ограничение за движението им в пешеходни зони, паркове и градини и по кръстовища с пешеходни зони, но контрол по наредбата липсва.

Тежка катастрофа отне живота на водач на тротинетка в Русе. Мъжът е карал по булевард "Христо Ботев", когато е бил ударен от лека кола и е получил множество наранявания, включително черепно-мозъчна травма. 46-годишният мъж е починал, съобщиха днес от болница "Канев".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Браво
    На община Варна!!!!! В Русе тротинеткаджиите хвърчат!!!!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари