Община Русе стартира проект за развитие на рибарството и аквакултурите в региона

0
Целта е да се повиши качеството на живот в общностите, зависими от рибарството и аквакултурите
Целта е да се повиши качеството на живот в общностите, зависими от рибарството и аквакултурите

Целта е да се повиши качеството на живот в общностите, зависими от рибарството и аквакултурите

Община Русе е одобрена по проект „Изграждане на капацитет и подготвителни действия в подкрепа на разработването и бъдещото изпълнение на стратегиите за Водено от общностите местно развитие” към програма за Морско дело, рибарство и аквакултури.

По проекта ще бъде предоставена финансова помощ за извършване на дейности по изграждане на капацитет и подготвителни действия в подкрепа на разработването и бъдещото изпълнение на стратегиите, които допринасят за развитието на общностите, занимаващи се с рибарство и производство на аквакултури, в крайбрежните и вътрешните райони на страната и по поречието на р. Дунав, съобщават от русенската община.

Чрез партньорства между заинтересованите страни се цели да бъдат намерени решения на основни проблеми и предизвикателства, свързани с риболовния натиск върху запасите, повишаване на имиджа на рибовъдството, ниската доходност на населението в рибарските райони, напредналата възраст на работната сила и застаряване на населението, задържане на младите хора на територията на рибарските райони и справяне с екологичните предизвикателства.

Подкрепата ще повиши качеството на живот на населението в общностите, зависими от рибарството и аквакултурите.

Днес е и Световният ден на риболова. Чества се от 1985 г. по решение на Международната конференция по регулиране и развитие на риболова, проведена през юли 1984 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Нелапни шаран
    ...да бъдат намерени решения на основни проблеми и предизвикателства, свързани с риболовния натиск върху запасите, повишаване на имиджа на рибовъдството". Алоу, като пишете- четете ли, бре? То ни е съвсем ясно какво ще се получи с "риболовния натиск" от тези помпозни проекти, ама поне не ги формулирайте като за лапни-шарани.
  • 7
    2
    Гениално!
    След като "общността" на рибарите бе сведена до отделни свободно реещи се единици, сега "ще повишаваме качеството й на живот"...Имаше рибарско селище, събориха го. Има ли Русе рибен пазар за дунавска риба, рибен ресторант и т н ? А имаше.. Това е български и много русенски специалитет - унищожавай, за да можеш отново да направиш! Пък и да изпотрошиш едни европейски пари...
  • -2
    1
    Василенката
    Па я си фанах един шаран у ряката на село, ама мноо ТЪП тоз шаран. Не ще да ме целува, и се бълнува някаква скумрия дето се бракувал с нея преди 200 години у шадравана на града. Абе ТЪП, ама ХАЙВЕРА му мноо голям.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари