Нова наредба изравнява наградите за олимпийски и паралимпийски шампиони

1
Министерството на младежта и спорта гарантира равни премии за медалистите
Министерството на младежта и спорта гарантира равни премии за медалистите Снимка: Getty Images

Министерството на младежта и спорта гарантира равни премии за медалистите

Министерството на младежта и спорта ще предприеме важна стъпка в подкрепа на атлетите с увреждания, като изравни еднократните парични награди за призьорите от световни и европейски първенства в олимпийски и паралимпийски спортове. Предвижда се изменение на Наредба № 5 от 29 октомври 2019 г., с което медалистите и призьорите от престижните състезания в програмата на паралимпийските игри ще получават същите премии като техните колеги в олимпийските спортове.

Световните и европейските първенства за спортисти с увреждания са едни от най-значимите събития в международния спортен календар, след паралимпийските игри. Участието на тези форуми е резултат от огромни усилия на атлетите и техните треньори, а заради високата конкуренция, постигнатите успехи заслужават равно признание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Мухахахахаха
    Има ли параолимпиада за умствени инвалиди ? Даскала може да е наш представител там,ако дотогава не са го наебали руснаците мухахахахаха
  • 1
    2
    русенец
    А защо трябва да има и парична награда? Нали за едната чест, за единият химн и за едното знаме се състезават?:) Освен това достатъчно ги издържаме, че и заплати им даваме за да тренират. доколкото стана ясно, няколко милиарда лева са потрошени за професионалния спорт през последните два олимпийски цикъла. Достатъчно им е! Който не му изнася да става докер примерно! Полза от професионален спорт за страната и за народа ни няма! Има полза от масовия спорт!
  • -4
    1
    daskal
    Е, това вече е новина! Припомням - 250-хиляди лева за злато, 200-хиляди за сребро, 150-хиляди за бронзов медал. Не е лошо.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Ихууу
    Бесарабския хуйсмук мухахахахаа се прави на българин ама е долен цигански гейтак и куросмук като Путин!
  • Българин
    Всички истински българи казваме кур за Говнояд Путин и неговите слуги от Палестина, да им еба путката майна! Слава на народа...
  • Мухахахахаха
    Бесарабският хуйолап мартинчо пак се прави на българин с коментар 2 а всъщност е циганин куролап мухахахахаа
  • Българин
    Всички истински Българи казваме КУР за ИЗСраел - слава на народа на Ливан и смърт за слугите на ционизма!
  • НевДенков
    Аз се надявам да ме наебат,всички ДеБил-ПеПерасти на това чакаме!